Procurorul din Oravita, George Bucurică, audiat la Parchetul General si destituit din functie

Procurorul George Bucurică a fost acuzat de Monica Bojin că i-a făcut diverse avansuri și că i-a propus explicit să întrețină relații sexuale și, mai mult, să colaboreze cu el în alte dosare. Acum, bărbatul a fost chemat de procurorii de la Parchetul General să dea explicaţii cu privire la acuzaţiile care-i sunt aduse. Potrivit România TV, Bucurică se află de mai bine de o oră în sediul Parchetului General, unde este audiat de către anchetatori. Parchetul General a luat mai mult decizii cu privire la procurorul George Bucurică, acuzat de agresiune sexuală.

De altfel, chiar procurorul general, Augustin Lazăr, anunţa recent că se va deschide un dosar în acest sens, iar procurorii de la Parchetul General ar urma să se deplaseze la Oraviţa pentru anchetă. De asemenea, în acest caz s-a sesizat şi Inspecţia Judiciară, care face cercetări să vadă dacă procurorul a profitat de funcţia lui sau nu.

George Bucurică a refuzat să comenteze acuzațiile și a spus că totul este ”o greșeală” și că o relație cu Monica Bojin este ”exclusă”. ”Credeți că este prima încercare? Nu am timp să dezbat cu fiecare persoană…” a mai spus recent George Bucurică.

Iată comunicatul PÎCCJ:

”Având în vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita procurorului Bucurică Radu George din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, precum și plângerile înregistrate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul lunii ianuarie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita și activitatea magistratului în cauză.

În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

Precizăm faptul că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se efectuează în continuare verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurică Radu George dar şi cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia.”

Postul național de televiziune Antena 3 a fost primul care în urma unui material pe care l-a prezentat a anunțat că Procurorul General a precizat că va deschide procedura de verificare pentru un procuror din Oravița care este acuzat de hărțuire sexuală. Conform jurnaliștilor de la Antena 3, care au prezentat o înregistrare cu o femeie din Oravița – acuzațiile acesteia sunt ample și foarte grave.

Înafară de acuzațiile de hărțuire sexuală, femeia din Oravița spune cu subiect și predicat că procurorul Bucurică i-a cerut să afle informații despre oameni politici din Caraș Severin și numele sunt foarte clare, este vorba de primarul din Oravița, Dumitru Ursu și fostul viceprimar al Reșiței, Ioan Crina. De fapt, femeia care face acuzațiile, este chiar una din victimele din dosarele sale. Tânăra de 21 de ani, care în teorie trebuia protejată de procuror, a precizat că a fost supusă unor presiuni incredibile din partea procurorului de caz.

Procurorul George Bucurică este acuzat de Monica Bojin că i-a făcut diverse avansuri și că i-a propus explicit să întrețină relații sexuale și, mai mult, să colaboreze cu el în alte dosare, a anunțat Antena 3. Monica susține că este parte vătămată într-un dosar instrumentat chiar de către George Bucurică. Plângerea penală pentru hărțuire nu a fost finalizată până în acest moment. O parte dintre conversațiile celor doi au fost înregistrate, iar cazul a fost prezentat la ”Sinteza Zilei”.

În legătură cu colaborarea în alte dosare, conform conversației, rezultă clar că cel vizat este chiar Dumitru Ursu primarul din Oravița și alți colegi ai acestuia cu care se întâlnea. De fapt, s-a mai spus că între Dumitru Ursu și procurorul George Bucurică este un conflict mai vechi care ar fi pornit de la o femeie. Femeia în cauză este chiar fosta soție a lui Dumitru Ursu cu care acesta are doi copii și între ei există o relație de prietenie și respect. În urmă cu doi- trei ani, procurorul Buruică a agresat-o pe fosta soție a lui Ursu, Loredana, cu care primarul Oraviței este în bune relații deoarece este mama celor doi copii ai săi. Loredana ar fi dorit să-i facă la acel moment plângere procurorului Bucurică, însă Ursu s-a opus și i-a promis fostei sale soții că va sta de vorbă cu Bucurică.

Așa s-a și întâmplat, iar conversațiile există încă. Mai trebuie adăugat că procurorul Bucurică a continuat chiar să-i facă curte fostei soții a lui Ursu și acele avansuri pot fi dovedite existând dovezsi pe fb si wp.

Conform presei centrale, Gerge Bucurică a refuzat să comenteze acuzațiile și a spus că totul este ”o greșeală” și că o relație cu Monica Bojin este ”exclusă”. ”Credeți că este prima încercare? Nu am timp să dezbat cu fiecare persoană…” a spus George Bucurică.

Comentarii

comentarii