Profesor al Universității Babeș Bolyai, reținut pentru luare de mită! Un examen ,,costa” între 600 și 1200 de euro VIDEO

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție din Caraș-Severin și procurorii DNA Timișoara l-au reținut aseară pe profesorul universitar din zona unui supermarket din Reșița. Cristian Rudolf, profesor de istorie în cadrul UBB Reșița. Profesorul ar fi fost denunțat de mai mulți studenți, polițiști care își continuă studiile, că ar pretinde sume de bani pentru promovarea examenelor.

În ordonanța procurorilor se arată că, În zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplină ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic.

Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand:

  • 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,
  • 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,
  • 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În contextul menționat mai sus, la data de 18 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Ofițerii DGA, sub coordonarea unui procuror anticorupție, l-ar fi prins în flagrant aseară, conducându-l la Parchet pentru a fi audiat sub acuzația de luare de mită. Surse oficiale din anchetă au confirmat de asemenea că mai multe persoane sunt audiate.
Perchezițiile s-au desfășurat în două cabinet ale UBB Reșița, precum și la domiciliul profesorului. Alte sume mari de bani, se pare că au fost găsite și la domiciliul profesorului.

Comentarii

comentarii