Profesorii și elevii ajută alți copii și familii cu nevoi speciale din județ VIDEO

O asociație umanitară din Reșița formată din profesori, elevi și părinții acestora, dar și alti voluntari, a demarat un nou proiect intutulat AJUTOR For LIFE. Acesta constă în identificarea copiilor care au greutăți financiare în a-și urma școala și în sprijinirea lor, prin cumpărarea celor necesare. De la rechizite și haine și până la alimente, detergent și dulciuri.

Campania pornită în urmă cu o lună, a dat deja rezultate. Cu ajutorul altor cadre didactice din județ, au fost identificate familiile a trei copii în localitatea Dalboșeț în Valea Almăjului, între munți. Profesorii au aflat cele mai pregnante nevoi ale acestora. Din cauza sărăciei, copiii sunt în pericol de a nu mai putea veni la școală. Unii copii din familie, împart o singură pereche de pantofi.   

Apelului asociației i-a răspuns o firmă de asigurări din București – S.C. Consultant AA- broker de asigurare – care au ,,adoptat” cele trei cazuri. Trebuie spus că angajații firmei nu sunt la prima ,,adopție” de acest fel. Tot de acolo au plecat ajutoare spre alte patru familii din alte localități din județ. De data aceasta, spre Dalboșeț a pornit un autoturism ,,plin cu de toate” condus de profesorul Ovidiu Bădescu și însoțit de două eleve – ajutoarele sale. Alte două doamne – Ramona Szuiogan și Rodica Bădescu au făcut majoritatea cumpărăturilor – dânsele știind mai bine ce nevoi sunt într-o familie.

Ajunși la fața locului la adresele din Dalboșeț, profesorul Bădescu și ajutoarele sale, au găsit cele trei familii. Condiții, modeste, chiar foarte modeste, copii curați și foarte curat peste tot. Bucuria a fost mare pentru toată lumea: și celor care au primit daruri și a celor care le-au oferit. În pachetele primite de cele trei familii se află de la dulciuri și alimente și până la îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de îngrijire personală și până la detergenți.

Profesorul Ovidiu Bădescu predă matematică la Colegiul Traian Lalescu din Reșița și este cel care a creat o platformă electronică de meditații online gratuite unde a strâns aproape 350 de profesori și peste 600 de copii din toată țara sub titulatura ,,Adoptă intelectual un copil”.

Comentarii

comentarii