Profesorii șpăgari de la Universitatea Eftimie Murgu au primit între 2 și 4 ani de pușcărie

Tribunalul Caraş-Severin a pronunţat astăzi pedespele date împotriva profesorilor şpăgari de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. Pedepsele sunt deosebit de grele! Astfel, fostul decan Florin Franţ a primit doi ani de închisoare cu executare, conferenţiarul Irina Oriol a fost condamnată la trei ani şi zece luni închisoare cu executare, iar preparatorul Ruxana Ghiţă a primit trei ani şi două luni închisoare cu executare.

Profesorul Mihai Vişan a primit doi ani şi şase luni cu suspendare, iar studentul Ilici Alexe doi ani cu suspendare.

Reamintim că în data de 9 iulie 2015, procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins la Universitatea Eftimie Murgu în baza unor informații privind săvârșirea infracțiunilor de corupție și luare de mită.

În centrul atenției s-a aflat decanul Facultății de Științe Sociale, Florin Franț, care se îndrăgostise de o investigatoare sub acoperire, care a acceptat să joace rolul unei studente la universitatea reșițeană. Stenogramele publicate în presă au relevat corupția din această universitate unde, dincolo de avansurile sexuale făcute de Franț, examenele se vindeau pe un parfurm sau 300 de lei.

Sub acuzare a fost pus și fostul președinte al Senatului, Marian Mihăilă, doar că dosarul acestuia a fost disjuns, urmând ca procurorii să continue cercetările față de acesta.

Vezi aici ce s-a înâmplat în toamnă la Universitatea Eftmie Murgu din Resita: https://www.infocs.ro/video-perchezitii-dna-la-universitatea-eftimie-murgu-din-resita/

Preluare argument-cs.ro
– See more at: http://argument-cs.ro/content/pedepse-grele-pentru-profesorii-%C5%9Fp%C4%83gari-de-la-uem-re%C5%9Fi%C5%A3a#sthash.SxRTemdH.dpuf

Comentarii

comentarii