Profil de erou- un poliţist de frontieră şi-a pus propria viaţă în pericol ca să salveze din foc o tânără bolnavă

Daniel GrigorieO fată de 20 de ani, imobilizată din cauza unui handicap, a fost salvată de la o moarte groaznică de un polițist de frontieră din Berzasca. Polițistul de frontieră Daniel Grigorie, şi-a pus propria viaţă în pericol pentru a scoate din flăcări tânăra imobilizată la pat.

Aseară, la orele 20:30, poliţiştii de frontieră din zona Berzeasca, în timp ce erau de serviciu, au observat cu camerele de supraveghere pe timp de noapte, o cantitate mare de fum pe direcţia unei locuinţe situată la ieşirea din localitatea Berzasca, înspre localitatea Orşova.

Imediat a fost anunţat şeful turei care a dispus trimiterea unui echipaj la faţa locului. În acelaşi timp, au fost anunţaţi pompierii militari de la Oraviţa despre incendiul de la Berzeasca.

Ajungând la locul incendiului, poliţiştii de frontieră au constatat că ardea casa unui cetăţean din Berzasca, care în acel moment nu se afla acasă. Sătenii au făcut şi ei ce au putut, dar fiindcă focul se manifesta cu flăcări mari, oamenilor le-a fost frică să intre în casa în care se afla o tânără de 20 de ani, bolnavă la pat şi în imposibilitatea de a se mişca.

Unul dintre agenţii politiei de frontieră, Daniel Grgorie, s-a asigurat cât de cât, după care a intrat în casa aflată în flăcări reuşind să o salveze pe tânăra bolnavă. În urma lui, în camera din care a scos fata, s-a dezlănţuit iadul: tavanul în flăcări s-a prăbuşit peste încăpere. Apoi, poliţistul de frontieră a mai ajutat la scoaterea altor lucruri şi obiecte din casă fiindcă, cu toată intervenţia sătenilor şi a pompierilor militari sosiţi tocmai de la Moldova Nouă, casa a ars în proporţie de 90% din ea mai rămânând doar pereţii. Poliţiştii de frontieră au acţionat şi pentru fluidizarea traficului în zonă până la sosirea pompierilor, întrucât locuinţa în cauză se afla pe DN.57 Moldova Nouă-Orşova.

Agentul principal Daniel Grigorie este din Liubcova, are 33 de ani, este căsătorit şi este tatăl unei fetiţe de 5 luni.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Profil de erou- un poliţist de frontieră şi-a pus propria viaţă în pericol ca să salveze din foc o tânără bolnavă

  • 24 iulie 2013 la 8:16
    Permalink

    Toata consideratia mea pentru ajutorul fara pret oferit de bravul politist!

  • 23 iulie 2013 la 22:06
    Permalink

    La Pizzeria Margherita in spate la Victoria,se fac pariuri, jocuri de noroc.Ce pazeste politia in cazul asta? Ce verifica?

Comentariile sunt închise.