Programul „Magia Maternității“ la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Programul „Magia Maternității“ la Spitalul Județean de Urgență Reșița. În perioada 5 – 6 februarie 2020, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-a derulat Programul „Magia Maternității“, implementat la nivel național de Asociația ProMAMA, și accesat cu succes, în toamna anului trecut, de maternitatea unității noastre.

Programul presupune alinierea protocoalelor de îngrijire a nou-născutului sănătos la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, și constă în două zile de training, teoretic și practic, pentru personalul medical din cadrul secțiilor Obstetrica-Ginecologie și Neonatologie.

Temele abordate pe parcursul celor două zile de curs au privit: alăptarea, nevoile cuplului mamă – copil în perioada imediată postpartum și „Ora Magică“, procedură ce se dorește a fi implementată și la nivelul Spitalului județean.

Programul „Magia Maternității“ la Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Ora Magică“ presupune așezarea nou-născutului, venit la termen și sănătos, la pieptul mamei, piele pe piele, imediat după naștere, și lăsat acolo, în contact neîntrerupt, pentru o oră.

Promotorii acestei proceduri susțin că „Ora Magică“ aduce beneficii nu doar nou-născutului, ci și mamei. „Nou-născuții așezați imediat pe pielea mamei își reglează temperatura corpului și ritmul cardiac, au risc scăzut de hipoglicemie, plâng mai puțin și inițiază precoce și cu succes alăptarea. Pentru mame, procedura scade riscul de hemoragie postpartum, frison, crește eficiența în lactație și scade nivelul de stres matern“, precizează Sorana Mureșan, specialist procedura „Ora Magică“.

Programul „Magia Maternității“ la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Totodată, personalul medical din cadrul Secției Neonatologie dorește creșterea numărului de nou-născuți alimentați exclusiv la sân. „Deși suntem o maternitate mică, personalul medical dorește să se implice cât mai mult în îmbunătățirea relației mamă – nou-născut, creșterea numărului de nou-născuți alimentați exclusiv la sân, și scăderea ratei abandonului“, a declarat Alina Ursaciuc, medic specialist în cadrul secției Neonatologie.

 

Roxana Balan Nafiru pr SJU

 

 

 

Compartimentul

Relații cu Publicul

Comentarii

comentarii