Proiect ERASMUS+ la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa

În perioada 2015-2017, Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa derulează proiectul Erasmus+ „CL@SS – Învăţarea de competenţe în şcolile secundare”. Proiectul va oferi un model inovativ de predare foarte eficient, care va duce la dezvoltarea competenţelor sociale ale elevilor şi va face disciplinele de studiu mai interesante şi mai atractive pentru elevi. Această abordare le va stimula creativitatea şi motivaţia. Coordonatorii proiectului se aşteaptă ca acest lucru să influenţeze pozitiv pro-activitatea şi rezultatele elevilor. În plus, acest model va duce la dezvoltarea competenţelor (profesionale şi sociale), a motivaţiei şi încrederii în sine a cadrelor didactice.

PARTENERII PROIECTULUI sunt National Management School Bulgaria, METEGDER Turcia, RPIC-ViP s.r.o. Cehia, Şcoala Secundară 137 “Angel Kanchev” Bulgaria, Colegiul Economic al Banatului Montan România şi Celjski mladinski center Slovenia .

Între OBIECTIVELE proiectului se numără:

Echiparea profesorilor cu metodologia de predare a competenţelor cheie transversale, pe care o vor putea utiliza în cadrul activităţii zilnice de la catedră la diferite discipline, va contribui la:
– dezvoltarea inteligenţei sociale a elevilor.
– asigurarea unor metode de predare mai eficientă a disciplinelor şcolare, utilizarea mai eficientă a cunoştinţelor şi rezultate mai bune, creşterea stimei de sine şi a satisfacţiei şcolare în rândul elevilor.

Proiectul va avea ca REZULTATE: materiale didactice adaptate, traineri și profesori formaţi să utilizeze materialele, elevi participanţi la testarea materialelor, ședinte de informare, vizite pe site-ul proiectului, conturi pe platforma de internet, feedback primit cu privire la utilitatea metodologiei de lucru, exerciţii noi sugerate de profesori.

Principalele activităţi ale proiectului sunt: formarea formatorilor în Cehia, Ostrava (cu 3 profesori participanţi din România), formarea a trei grupe de profesori din Reșița, Workshop internaţional de certificare (în Slovenia), Workshop metodologic internaţional (în Turcia), testarea materialelor didactice la clasă.

Informează prof. Mădălina Chiosa, asistent manager

Comentarii

comentarii