Protest la Spitalul Judetean Resita – Sectiile TBC si Contagioase VIDEO

Reducerea la minimum a sporurilor i-a scos în stradă pe angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşita. După protestul de ieri al angajaţilor de la spitalul din Govândari, azi a ieşit la protest personalul Spitalului Staţionar 3, unde funcționează secțiile contagioase, tbc, dermato-venerice şi hiv – sida. Medicii, asistenţii, infirmierii, brancardierii, s-au adunat în această dimineaţă, în curtea unităţii medicale.

Potrivit legii, sporurile trebuie să se încadreze în anvelopa salarială de 30 la sută însă angajaţii cer o diferenţiere a cuantumului acestora în funcţie de dificultatea şi complexitatea muncii prestate pe fiecare secţie în parte.

Cele mai mari nemulţumiri le au angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgente unde sporurile au fost diminuate cu 30 la sută.

Angajaţii acuza conducerea spitalului de management defectuos şi susţin că sunt nevoiţi, de multe ori, să cumpere din proprii bani consumabile sii chiar medicamente pentru că actul medical să nu aibă de suferit.

Oamenii solicită prezenta la spitalul din Reşita a unor reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica lucrurile. O delegatie a angajatilor a plecat la managerul Valdemar MURGU PENTRU A DISCUTA CU ACESTA. VOM REVENI CU O ACTUALIZARE A STIRII DUPA DISCUTII.


Video in curs de prelucrare.

Comentarii

comentarii