Proteste la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita – Peste 200 de oameni au fost in fata directiunii VIDEO

Criză majoră în sănătatea din Caraș Severin și națională! Angajații Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşita au întrerupt lucrul şi protestează de azi dimineaţă, din cauza diminuării sporurilor. În spital au rămas doar angajații de care depinde siguranța bolnavilor. O mare parte dintre angajați au venit de acasă din timpul liber sau au rămas în curte după Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reșița, nemulţumiţi de legea salarizării, continuă protestul.

Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Reșița – infirmieri, brancardieri, liftieri, şoferi sau portari – s-au adunat marţi dimineaţa în curtea unităţii medicale, pentru a doua zi consecutiv, protestând faţă de scăderea veniturilor după aplicarea noii legi a salarizării. Alături  de ei au fost şi  – medici şi asistenţi medicali.

Angajaţii SJU  Reșița au venit marţi la protest cu fluturaşii de salarii pentru a demonstra că le-au scăzut veniturile, precum şi cu pancarte cu mesaje prin care își arătau nemulțumirea față de scăderea salariilor după tăierea sporurilor. Oamenii au mărturisit că salariile pe secțiile grele ale spitalului, UPU, AŢI; Anatomo patologic, TBC, oncologie şi altele, au scăzut cu sume cuprinse între 200 și chiar 1300 de lei, în cazul angajaților cu vechime și studii superioare.
 
Angajații spun că Sporurile la spital, pentru condiţii periculoase de muncă, se dau la minimum. Mai mult oamenii s-au plâns de lipsa personalului, a materialelor sanitare, a medicamentelor și mai ales, de lipsa aparaturii.
 
Șeful secției Terapia Intensivă medicul Constanța Sârbu, este alături de infirmiere și restul personalului și s-a plâns de lipsa aparaturii medicale și de lipsa personalului și afirma că solidarizează cu colegii ei asistente, infirmiere, femei de servici sau brancardieri.

Oamenii spun că vor continua protestele până când se va face dreptate, pentru că, spun ei,  sporurile la județeanul din Reșița sunt la valoarea minimă, iar veniturile încasate sunt mai mici decât cele de acum o lună.

 

Material video in curs de editare

Comentarii

comentarii