PTF Naidăș – cel mai uzitat, PTF Moldova Nouă, aproape uitat

Sute de mii de persoane au tranzitat granița românească prin cele două puncte de trecere a frontierei de la noi din judeţ: cel terestru de la Naidăș și cel fluvial de la Moldova Nouă. Dacă despre Naidăș se mai știe câte ceva, despre cel de al doiulea, cel de la Moldiva Nouă, nu se prea știe mai nimic fiindcă nu prea este folosit. Mai ales de când traficul de călători pe Dunăre a fost desființat. A mai rămas doar fluvio-gara și atât. Cei mai mulţi călători au părăsit sau intrat în țară prin Punctul de Trecere al Frontierei de la Naidăş.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, au fost inregistrate mai putine persoane care au tranzitat prin aceste vămi. Serviciul teritorial al Politiei de Frontiera Caraş-Severin, a urmărit permanent controlul asupra zonei de competenţă a poliţiei de frontieră, realizarea de dispozitive viabile şi flexibile astfel încât situaţia infracţională specifică instituţiei să se afle sub control, pentru a asigura un trafic fluent şi fără întreruperi în punctele poliţiei de frontieră .

Indicatorii de trafic prin punctele poliţiei de frontieră indică o scădere a traficului de călători cu aproximativ 100.000. Anul acesta au trecut prin vama peste 312.500 de persoane. In ceea ce priveste trecerea ilegala peste frontieră s-au înregistrat un număr de 9 dosare penale, în care s-au efectuat cercetări faţă de 10 persoane cetăţeni români şi de 5 persoane cetăţeni străini, pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere ilegală a frontierei”. De asemenea, politistii de frontiera au intocmit peste 250 de fapte ilegale, dintre acestea cele mai multe au fost de natura economico-financiara, mai exact contrabandă. Au fost sancţionate contravenţional 252 persoane cu amenzi în valoare de 90.791 lei.

Toate persoanele descoperite şi reţinute pentru săvârşirea de infracţiuni, au fost cercetate şi prezentate Parchetelor locale şi la D.I.I.C.O.T., fiind administrată întreaga gamă de probe rezultate din activităţile desfăşurate cu organele de parchet şi cu alte structuri.

Comentarii

comentarii