Punctul de Operare Aeromedicală de Aviație Caranșebeș și-a intrat din plin în pită – Intervenție la Bozovici VIDEO

Intervenție cu elicopterul SMURD din Caransebeș pe Valea Almăjului.  Un bărbat din Rudăria de aproximativ 80 de ani, se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în curte și s-a lovit la cap. Ambulanța SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici, în urma unui apel la 112, s-a deplasat la locuința unui bărbat din Rudăria care se pare că a căzut în curte și s-a lovit în zona capului.

Ajuns la fața locului, echipajul SMURD a găsit un bărbat în stare de inconștiență căruia i-a acordat primul ajutor și s-a cerut sprijinul elicopterului SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedicală de Aviație Caranșebeș, pentru a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgență din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Ambulanța SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici, i-a asigurat primul ajutor bărbatului rănit, l-a asigurat din punct de vedere al condițiilor de transport și l-a transportat până pe stadionul din Bozovici de unde a fost preluat de către echipajul medical al elicopterului SMURD. De acolo, rănitul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Reșița.

Toată operațiunea de salvare a bărbatului a durat în jur de 30 de minute. În maxim o oră – cu tot cu pregătiri – omul a ajuns pe mâna medicilor la UPU Reșița. În condiția în care bărbatul rănit era transportat cu mașinile ambulanței, această operațiune dura câteva ore. Este cunoscut faptul că mulți almăjeni au pierdut lupta cu viață tocmai din cauza distanței până la Reșița.

Vă reamintim că în urma unei decizii politice proaste în timpul guvernării PDL, adică la 1 aprilie 2011, Spitalul din Bozovici a fost închis. Ba mai mult – și spitalul de la Anina a fost desființat. Practic – aproximativ 16000 de locuitori din Valea Almăjului au rămas fără servicii medicale. Primul spital de urgență se află la aproximativ 100 de kilometri de zona Văii Almăjului. O ambulanță care preia un pacient din Șopotu Nou, face aproximativ 2 ore pe drumul printre munți și plin de curbe până la Reșița.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Punctul de Operare Aeromedicală de Aviație Caranșebeș și-a intrat din plin în pită – Intervenție la Bozovici VIDEO

Comments are closed.