Punctul pe I- Când turismul trebuie să moară pe Semmeringul Bănățean – Cine ce interese are să distrugă trenul bănățean ?! VIDEO

Săptămâna trecută semnalam ridicolul situației create de conducerea CFR prin trimiterea unui vagon de călători al depoului Oravița în vederea efectuării reviziei la Regionala Timișoara diminuând astfel capacitatea de transport a turiștilor pe calea ferată istorică Oravița-Anina. Este vorba de vagonul 28-29 454 care deja începe să ruginească pe o linie înfundată în gara Timișoara. Azi constatăm că ridicolul ia proporții deoarece aceeași onorată conducere superioară decide să mai revizuiască un vagon trimițând vagonul 28-29 453 la aceeași adresă, după frate-său.
Colac peste pupăză, odată cu vagonul menționat a plecat și locomotiva 005 care, culmea, a efectuat revizia în luna martie a acestui an! În atare situație garnitura de tren existentă acum se compune dintr-o locomotivă și două vagoane neexistând nici măcar o locomotivă de rezervă. Cine planifică astfel de activități, cine le gândește și cine acționează anapoda, nu știm. Știm că trebuiesc executate reviziile, știm că trebuiesc respectate termenele dar mai știm și că un manager devotat și competent poate planifica judicios astfel de lucrări obligatorii și, mai ales, știm însă că turiștii vor fi afectați cu siguranță pentru că ei nu cunosc situația existentă iar când vor veni din colțurile țării și vor rămâne în autocare ne vom auzi înjurături și promisiuni că vom fi evitați în vacanțele viitoare.

Pentru ziua de mâine, sâmbătă, se anunță vreme frumoasă și vom fi vizitați din nou dar biletele pentru cele două vagoane sunt vândute în totalitate așa că vom fi din nou martori ai unui circ scabros. Păcat de promovarea făcută, păcat de efortul inimoșilor feroviari orăvițeni, păcat că pierdem vizitatori în condițiile în care Oravița își propune să atingă statutul de localitate turistică. Iarna traficul de călători pe această cale ferată este extrem de redus și se știe că existența acestui tronson rezidă tocmai în turismul din primăvară până în toamnă; oare nu se pot planifica revizii complete atunci? Ori trebuie să ne punem bănuiala că cineva vrea cu tot dinadinsul să împiedice activitatea și să scadă interesul pentru aceste călătorii tocmai pentru a închide definitiv întregul ansamblu arhitectural, monument istoric de importanță națională? Alte răspunsuri nu găsim. Sperăm că situația se va normaliza curând și că totul va fi bine dar, în același timp, sperăm la mai multă înțelepciune din partea conducerii superioare a CFR.

Cristian Gabriel Ghinea via facebook

Comentarii

comentarii