Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian decedat la vârsta de 61 de ani la SJU din Reșița VIDEO

Cunoscutul interpret s-a stins din viață aseară la câteva ore după ce a fost adus de urgență cu ambulanța. El se afla la o clinică de lângă satul Slatina Nera pentru recuperare și terapie cu oxigen in camera hiperbarică. Artistului i s-a făcut rău sâmbătă dimineață și fiindcă tușea puternic și scuipa sânge,  a fost chemată salvarea. În luna septembrie – luna când a împlinit 61 de ani, artistul de muzică populară, a fost infectat cu Covid-19.


În prima fază s-a încercat transferul la Spitalul de Urgență din Craiova, dar pentru că nu este niciun loc disponibil acesta a rămas la spitalul din Reșița unde a fost internat la terapie intensive. În prima fază, I s-a pus o mască specială cu oxigen, dar fiindcă nu a suportat-o, a fost intubate. Starea lui se agravase și era din ce în ce mai gravă.  


Directorul medical al SJU Reșița, doctorul Cosmin Librimir spune că în prima fază, Petrică Mâțu Stoian era în stare stabilă, ca apoi, în scurt timp, aceasta s-a depreciat rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos. În plus, având problem cardiace, artistul lua un tratament cu anticoagulante, chiar și înainte de a se îmbolnăvi de Covid.


Artistul a murit aseară în jurul orei 21 și conform procedurilor medicale, corpul neînsuflețit poate fi ridicat de la morga spitalului după minim 24 de ore. Petrică Mâțu Stoian nu era căsătorit, nu are copii, iar familia s-a numără mai mulți frați, surori și nepoți. Una dintre surori, cu acordul familiei, a cerut ca artistului să nu i se facă necropsie. Asta în prima fază, fiindcă duminică seara, familia s-a răzgândit și a cerut autopsierea. Pe surse am aflat că sora artistului a vorbit cu alți trei foști pacienți la clinica de recuperare de lângă Slatina Nera și care acum acuză probleme de sănătate.


Corpul marelui interpret de muzică populară va fi ridicat de familie luni după autopsiere și va fi transportat la Craiova unde va fi depus la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, str. Crișului, nr. 9. Probabil după ora 13. Înmormântarea va avea loc – cel mai probabil – miercuri. Anul acesta, Petrică Mâțu Stoian și-a finalizat locul de veci într-un cimitir din Craiova. Apropiații solistului de muzică populară mărturiseau chiar că artistul părea că se aștepta să moară. Interpretul fusese la mormântul familiei sale în urmă cu câteva zile. Cântărețul era originar din zona Plaiului Cloşanilor, din judeţul Mehedinţi.

Comentarii

comentarii