ActualitateFără categorie

RECORD NEDORIT – LA UN PAS DE TRAGEDIE – SOFER IN TRAFIC CU ALCOOLEMIE DE 1,35 MG/L

Polițiștii din Mehadia au depistat ieri în trafic un șofer aflat sub influența alcoolului, având o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare valoare înregistrată de aparatul etilotest de la începutul anului. Polițiștii recomandă: spuneți NU alcoolului atunci când sunteți la volan!

Ieri, 4 iulie, în jurul orei 20.15, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Mehadia au depistat în trafic un autoturism care circula haotic pe D.N.6, pe raza localității Mehadia.

S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, ocazie cu care polițiștii au constatat că acesta era condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Luncavița.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Serviciul Județean de Ambulanță – Substația Băile Herculane, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele înca frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

• De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
• Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
• Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Comentarii

comentarii