Rectificare pozitiva in bugetul consiliului judetean 491.000 de lei

Banii pentru calamități și pentru Spitalul Județean de Urgență au impus o rectificare pozitivă a bugetului Consiliului Județean Caraș-Severin. Unul dintre proiectele de hotărâre prezente pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean pe luna care tocmai s-a încheiat a reprezentat rectificarea bugetului Consiliului Județean și rectificarea bugetelor finanțate de către administrația județeană.

Rectificarea bugetului a fost una pozitivă și a însumat valoarea de 491 de mii de lei, sumele care au dus la această rectificare fiind bani primiți din cote defalate din TVA în cuantum de 54 de mii de lei pentru Spitalul Județean de Urgență și bani veniți prin Hotărârea de Guvern privind înlăturarea efectelor calamităților în Caraș-Severin, în valoare de 872 de mii de lei. Deși președintele Silviu Hurduzeu a precizat că HG a fost întocmită pe baza solicitărilor făcute de Prefectura și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a validat pagubele și a trimis lista la București, sumele aprobate nu acoperă nevoile.

”Da, sunt foarte puțini bani, până la urmă folosim cât am primit. În urma finalizării procedurilor vom trece efectiv la cheltuirea acelor bani pentru înlăturarea efectelor inundațiilor”, a spus Silviu Hurduzeu.
Directorul Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Secășan, a ținut să facă precizarea că unitatea spitalicească merge pe autofinațare doar că orice sumă care trebuie investită necesită aprobarea Consiliului Județean.

Comentarii

comentarii