Remedii naturiste pentru maini crapate

Pielea mainilor are mult de suferit din cauza frigului, a detergentilor, a micilor accidentari, producand in multe cazuri disconfort, motiv pentru care mainile trebuie ingrijite in mod special. Incercati unul dintre aceste remedii naturiste pentru maini crapate si in cateva zile veti vedea diferenta.

Amestecati intr-un bol un galbenus de ou, o lingurita de lanolina, o lingurita de ulei de masline si o jumatate de lamaie (pulpa si suc). Seara, inainte de culcare, aplicati pe mainele curate crema rezultata. Pentru o mai buna asimilare a cremei, dar si pentru protejarea lenjeriei de pat puneti-va niste manusi putin mai largi. Pastrati crema intr-o cutie bine inchisa la loc racoros.

Amestecati 90 de grame de lanolina cu 10 grame de balsam de Peru si cu crema rezultata masati mainile seara si in timpul zilei o data sau de doua ori. Nu folositi aceasta crema mai mult de 3-4 zile, maxim o saptamana. Balsamul de Peru este eficient in tratarea pielii, dar nu trebuie continuat tratamentul mai mult de sapte zile si nici aplicat pe rani deschise. In cazul in care il folositi in unguente nu trebuie sa depasiti procentul de 20% din masa totala a unguentului.

Balsam homemade cu ceara de albine, pentru maini crapate si uscate

Cu unul dintre aceste remedii naturiste veti avea in cateva zile pielea mainilor catifelata si hidratata, cu conditia sa va feriti mainile de orice fel de detergenti.

Si inca un sfat: obisnuiti sa folositi manusi; detergentii sunt cei care fac cel mai rau pielii mainilor, prin chimicalele pe care le contin: fosfati, dioxane, sulfati etc.

Sursa: http://www.curademiere.ro/remedii-naturiste-pentru-maini-crapate/

Comentarii

comentarii