Resita a iesit ,,de pe rosu,, după 4 luni – Se deschid restaurantele si teatru

După aproape 4 luni, Reșița iese din scenariul roșu. Asta însemnă o relaxare a unor măsuri. Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, avertizează însă că scăderea incidenței și cazurilor noi cu covid, este cauzată de numărul mic teste efectuate.

Numărul de cazurilor de îmbolnăvire în scădere cu noul coronavirus, a dus la scăderea incidenței în Reșița sub 3 la mia de locuitori, ceea ce a determinat autoritățile să scoată municipiul de pe Bârzava, după o analiză atentă, din scenariul roșu.

 Asta duce și la o relaxare a unor măsuri economice. Astfel, se pot redeschide restaurantele, teatrele și cinematografele la interior, însă doar în proporție de 30%.

Autoritățile avertizează că această scădere, nu este una reală și este determinată de un număr mai mic de teste efectuate în ultimele săptămâni. Aparatul de testare RT PCR de la Reșița s-a defectat, iar toate analizele de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2, au fost efectuat în alte centre. Între timp, aparatul a fost reparat și începând de azi, acesta testează la capacitatea normală. Urmează să vedem cum va fluctua numărul cazurilor de infectie cu covid. Daca stagnează – înseamnă că situația este reală. însă dacă numărul de cazuri de infectare va crește, înseamnă că Reșița are toate șansele să se întoarcă la scenariul roșu.

Vă reamintim că Reșița a intrat în scenariul roșu la mijlocul lunii octombrie.

Comentarii

comentarii

One thought on “Resita a iesit ,,de pe rosu,, după 4 luni – Se deschid restaurantele si teatru

Comments are closed.