Reşiţa curată – Curăţăm şi Menţinem! Program de măsuri de curăţenie şi salubrizare

Curăţenia oraşului este un obiectiv municipal important. De aceea, Primăria Reşiţa va iniţia în perioada 17 Februarie – 14 Aprilie 2017 un amplu program de măsuri de curăţenie şi salubrizare, datorită constatărilor interne şi a reclamaţiilor primite de la cetăţeni referitor la situaţia dezolantă în ceea ce priveşte curăţenia.

Trebuie făcuţi pași importanți pentru curățenia orașului nostru, în ceea ce privește întreținerea zonelor publice, colectarea deșeurilor menajere, cât și salubrizarea in centrul orașului sau cartiere, facând din aceasta un obiectiv specific al campaniei. Păstrarea curăţeniei oraşului va trebui sa devina la nivelul comunitatii cetatenilor un scop pentru care trebuie să ne străduim mai mult, chiar si pentru simplul fapt că aceasta va reduce costurile de curăţenie de salubritate.

Astfel, cel de-al doilea obiectiv specific al campaniei “Reşita Curată – Curăţam şi Menţinem!” este acela de a păstra şi a lucra intens la conştientizarea cetăţenilor că trebuie să păstrăm, să menţinem această curăţenie.
Printre măsurile ce vor fi implementate în perioada campaniei 17 Februarie – 14 Aprilie 2017, menţionăm:

– salubrizarea spaţiilor verzi, a trotuarelor şi arterelor de circulaţie
– repararea, înlocuirea şi completarea coşurilor stradale
– asigurarea curăţeniei trotuarelor din jurul incintelor precum şi întreţinerea spaţiilor verzi
– asigurare igienei în imobilele şi incintele deţinute sub orice formă, prin activități de curăţare, dezinsecţie şi deratizare
– intensificarea acțiunilor de monitorizare (inspecție și control) asupra măsurilor cuprinse în program, cu avertizare în această perioadă
– toleranţă zero: stabilirea și aplicarea de sancțiuni după această perioadă de graţie.

În perioada următoare vă vom ţine la curent cu activităţile, măsurile şi zonele în care vom acţiona.

Comentarii

comentarii