Reșița implicată în Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV)

Salvati-CopiiiSăptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) ediţia a treisprezecea a debutat luni, 12 mai 2014, sub coordonarea naţională a Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Peste 360 de activităţi cu, pentru şi despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile în 105 localităţi din 38 de judeţe şi capitală, de către 135 de parteneri locali – ONGuri, instituţii de învăţământ, autorităţi publice şi grupuri informale. SNV se încheie duminică, 18 mai, cu activităţi recreative şi de premiere a voluntarilor la nivel local.
Organizatia Salvati Copiii Resita este inscrisa in calendarul SNV cu trei activitati: : ”Voluntariatul, o resursa de succes” pentru promovarea voluntariatului in randul tinerilor (13 mai 2014), „Sanatate prin miscare” pentru promovarea miscarii in comunitate (14 mai, Centrul Civic, ora 15.30), „Voluntar scolar in imagini” – organizarea unei expozitii de fotografie care prezinta activitatile de voluntariat, promovare in randul copiilor si a parintilor. (Scoala Nr 2 Resita, 15 mai, ora 12). Va invitam pe pagina noastra de facebook Salvati Copiii Resita – sectiunea fotografii/albume- unde veti gasi imagini de la actiunile desfasurate. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la e_mail vladut_elisaveta@yahoo.com sau telefon 0722504775 (Vladut Elisaveta).
SNV este un eveniment naţional anual care are loc în fiecare primăvara în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Ediţia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari în toată ţara, care, prin implicarea în activităţi educaţionale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sănătate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diverşi. Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub sloganul “Recreează-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul că voluntariatul ne transformă ca oameni şi ca societate şi, în acelaşi timp, ne oferă trăiri şi experienţe pozitive de viaţă.

Comentarii

comentarii