Reșița scoate campioni mondiali! Diana Franț, medaliată cu aur la lupte pe plajă

Campionatul Mondial de lupte pe plajă, organizat în premieră în România, le-a dat posibilitatea unor luptători reșițeni să se remarce. În competiția de la Mangalia, reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Reșița au făcut legea și au urcat pe podiumul de premiere. Cea mai mare realizare îi aparține Dianei Franț (fostă Mudrag), una dintre cele mai reprezentative sportive ale județului Caraș-Severin din ultimii 15 ani. Evoluând cu mult curaj, Diana și-a învins toate adversarele și a intrat în posesia medaliei de aur, devenind în premieră campioană mondială la lupte pe plajă, l categoria +70 kg. Un alt rezultat foarte bun îi aparține lui Andrei Franț, nimeni altul decât soțul Dianei, acesta clasându-se pe locul al treilea la categoria 90 de kilograme și obținând medalia de bronz.

Dublu campion mondial de anul trecut atât la juniori, cât și la seniori, Vlad Caraș nu a reușit să-și apere titlul. Aflat la începutul senioratului, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în ultimii doi ani a concurat la categoria +90 kg, o categorie Open, cu sportivi care cântăreau și 120-130 kg, după cum a precizat antrenorul emerit Adrian Dacica. Astfel, Vlad Caraș a ocupat locul al V-lea la această categorie, însă are resurse pentru a face concursuri bune pe viitor. Reprezentantul CSS Reșița, Constantin Dănilă a ocupat locul IV la categoria +90 kg, în întrecerea juniorilor.

Anterior acestei competiții majore, reprezentanții luptelor reșițene s-au remarcat în Italia, la turneul internațional „City Of Sassari“, unde Valentin Popescu (categoria 61 kg), Andrei Franț (86 kg) și Vlad Caraș (97 kg) au ocupat locul al treilea, în timp ce Diana Franț s-a situat pe locul al doilea la categoria 75 kg. Reșițenii s-au remarcat apoi și la întrecerea de lupte pe plajă din Italia, unde au obținut de asemenea rezultate bune: Vlad Caraș (96 kg) – locul I, Andrei Franț (85 kg) – locul I, Valentin Popescu (60 kg) – locul III, Diana Franț (75 kg) – locul II.

„Consider că această perioadă de pregătire a fost foarte utilă pentru noi. Am făcut o pregătire foarte bună în Sassari și am avut rezultate pozitive atât în Italia, cât și la Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Mi-aș fi dorit poate o medalie în plus la Mondiale, cu sportivul Vlad Caraș. Era o medalie accesibilă, dar toți vin la competiție să câștige și există un singur învingător. Dar Vlad este un sportiv tânăr, noi avem mare încredere în el și ne exprimăm speranța că pe viitor va obține rezultate pe măsura valorii sale“, a precizat antrenorul Adrian Dacica.

Până duminică, 21 iunie, mai mulți luptători reșițeni, printre care și cei patru participanți la Mondialele de lupte pe plajă, se vor afla într-un cantonament de refacere la Mangalia, împreună cu antrenorii Adrian Dacica și Florin Dință.

Comentarii

comentarii