Reșițenii nu mai vor vaccin de la AstraZeneca

Reșițenii nu mai vor vaccin de la AstraZeneca. Tot mai mulți oameni și-au pierdut încrederea în vaccinul AstraZeneca și refuză să fie imunizați cu acest ser. Pentru ca procesul de vaccinare să nu încetinească în Caraș-Severin, primăria Reșița dorește transformarea celor două centre din municipiul de pe Bârzava în centre de imunizare care administrează vaccinul produs de Pfizer sau Moderna.

În Caraș-Severin există două centre de vaccinare în care se folosește serul produs de AstraZeneca: la sălile de sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan și la Școala Gimnazială „Mihai Peia”, ambele din Reșița.

Pe fondul problemelor si disctiilor medicale legate de acest ser, tot mai multe persoane par să își fi pierdut încrederea în el. Municipalitatea Reșițeana dorește  transforme cele două centre de vaccinare. Se va renunta la AstraZeneca si se va trece la serul de la Pfizer sau Moderna.

Reșițenii nu mai vor vaccin de la AstraZeneca. Oficial, vaccinarea cu AstaZeneca continuă în Banatul de munte până la  noi dispoziții. De altfel, la cele două centre de vaccinare unde s-a lucrat cu ser AstraZeeneca,  până acum nu au fost semnalate efecte adverse severe. Aici mai sunt disponibile aproape 600 de locuri.  

Comentarii

comentarii