@Breaking newsActualitate

Resitenii sunt reticenti la vaccinul antigripal si prefera ceaiul

Resitenii sunt reticenti la vaccinul antigripal. Vremea, când deosebit de călduroasă – când friguroasă, favorizează apariția virozelor respiratorii. Cei mai afectați sunt copii: 196 de viroze respiratorii și 38 de pneumonii au fost înregistrate la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Fluctuațiile de temperatură din ultima perioadă favorizează apariția virozelor respiratorii. În Caraș-Severin au fost raportate 580 de viroze respiratorii din care 28 au necesitat internarea și 149 de pneumonii. Cea mai afectată categorie de vârstă este cea cuprinsă 5 și 14 ani. De asemenea Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin anunță că în Banatul de munte a ajuns ci ce-a de-a treia transă de vaccin antigripal.

Reșițenii pe care i-am întâlnit, spun că nu s-au vaccinat antigripal – unii din neîncredere. Alții, spun că vaccinul nu se găsește în farmacii, iar în ceea ce priveşte tratamentul împotriva răcelii, folosesc ceaiuri.

Resitenii sunt reticenti la vaccinul antigripal. Până în momentul de față, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă în Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii