Restricții de viteză pe unele străzi din Reșița pentru siguranța pietonilor

Au fost introduse restricții de viteză pe unele străzi din Reșița, iar pe altele limita de viteză a fost majorată.
Astfel că, s-a redus limita de viteză de la 60Km /h la 50 km/h pentru strada Căminelor, drum de centură spre Târnova și Țerova, pe Bulevardul A.I. Cuza de la OMV Triaj până la colțul Colegiului Național Traian Lalescu, înainte de semafor. Se va circula cu limita de până la 60 km pe oră pe str Timișoarei, str. Grădiștei, Calea Caransebeșului, str. Libertății, str. Traian Lalescu, str. P. Iorgovici, dar și pe Castanilor, Zimbrului, Văliugului, str. Minda spre Văliug.

Intersecția semaforizată de la Kaufland, intersecția Câlnic spre Timșoara. De asemenea, pe străzile Scorușului, Primăverii, Cireșului, Barajului spre Secu.
De la intersecția semaforizată BRD -Trezorerie, str. Domanului spre Doman, pe Bulevardul Revoluția din Decembrie de la intersecția semaforizată Centrul de Transfuzie Sanguină până în zona OMV Triaj. Se va circula cu viteză inferioară de 40 km/h pe Bd. A.I Cuza de la semafor și până la intersecția cu str. Petru Maior, pe strada Petru Maior pe porțiunea de șosea cuprinsă între Grădinița Moroasa I (intersecția str. Sportului cu str. P. Maior) până la str. P. Andreescu, dar și pe Bulevardul Muncii se poate circula cu viteză mai mare de 40 km pe oră.
”În țările occidentale există o prioritate în a asigura în primul rând siguranța copiilor, a persoanelor vârstnice, oameni care se deplasează mai greu, copii care iasă dintre mașini. Trebuie să avem în vedere că nu suntem pe autostrăzi, că nu suntem pe pista de alergare și că până la urmă nimeni nu ne grăbește. Cinci minute în plus sau în minus nu deranjează pe nimeni”, a spus primarul Ioan Popa.

Străzile pe care Comisia de Circulație de la nivelul Primăriei a făcut propunerea să se circule cu viteză mai redusă sunt cele pe care traficul rutier este unul crescut, dar și pentru cele din zona școlilor, ținându-se cont de faptul că sunt traversate de copiii.

Pe tronsoanele menționate se vor monta indicatoare rutiere în conformitate cu legislația în vigoare.

Comentarii

comentarii