Administratie

Retrospectiva anului 2016 in stirile locale infocs.ro – Ultima parte

Si iata ca am ajuns la utimele trei luni ale anului 2016. Principala stire ar fi recensământil în premieră de la Reșița.

În 19 octombrie municipalitatea anunța printr-o conferință de presă inițierea unui recensământ în premieră în țară și chiar în Europa. Unicitatea acestui recensământ a constat în faptul că se realiza în colaborare cu o universitate. Mai exact, Primăria din Reșița demara începând cu 24 octombrie o cercetare socio-demografică la nivelul municipiului, timp de aproximativ o lună, în colaborare cu Universitatea Eftimie Murgu Reșița și prof. univ. Bruno Ștefan, fondatorul Biroului de Cercetări Sociale din București. Peste 300 de studenți de la sociologie și administrație publică au participat la acest recensământ.

In luna noiembrie are loc schimbarea la pompieri, mai exact, vorbim despre conducere nouă la ISU Caraș-Severin.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin a găzduit în 15 noiembrie un eveniment emoționant, ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii, cu ocazia trecerii în rezervă a colonelului Titus Susan, după 3 decenii de carieră militară. După 27 de ani în slujba instituției, colonelul Titus Susan a predat comanda ISU ”Semenic” locotenent-colonelului Cristinel Coneru, împuternicit inspector şef al Inspectoratului, în prezenţa unui reprezentant de la eşalonul superior și a efectivelor inspectoratului la conducerea cărora s-a aflat în ultimii 7 ani.

Luna decembrie a fost o luna problematica pentru Hidroconstrucția care este ”strânsă cu ușa” de către administrația locală.

Luna decembrie a fost luna întâlnirilor săptămânale dintre municipalitate și Hidroconstrucția, firma care a dat multe bătăi de cap administrației locale, dar și reșițenilor, prin dezastrele lăsate în urma lucrărilor edilitare. Viceprimarul Paul Vasile, cel care a condus aceste ședințe, nu a ezitat, la fiecare întâlnire, să-i tragă la răspundere și chiar să-i amenințe că îi ”va strânge cu ușa” pe cei de la Hidroconstrucția și firmele care au subcontractat de la aceasta, pentru lipsa de interes privind finalizarea lucrărilor la rețelele de utilități, calitatea proastă a lucrărilor și a refacerii străzilor sparte. Aceștia au fost avertizați să nu îndrăznească să conteste amenzile date pentru lucrările proaste sau întârzierea finalizării lor.

Comentarii

comentarii