Retrospectiva anului 2016 oglindita in evenimentele din Caras Severin – Partea a IV a

Partea a IV a

Luna aprilie a anului 2016 a fost luna speranțelor și a debutului în lupta pentru alegerile locale. Cele două mari partide, PSD și PNL și-au aruncat în luptă candidații pentru șefia locală și județeană. Astfel că, partidele și-au depus în 25 și 26 aprilie candidaturile pentru Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean finalizând ultima etapă a cursei pentru alegerile locale.

Primele cinci nume de pe lista Consiliului Local a PSD au fost: Ioan Crina, Ionuț Chisăliță, Valentin Cristian Lupșa, Dumitru Gabriel Duruț, Marian Feraru, Simona Voin.
Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a precizat că lista PSD-ului pentru Consiliu Județean este condusă chiar de către el, pe locul doi se afla Ioan Crina și pe locul trei fostul prefect, Silviu Hurduzeu, urmat de actualul parlamentar, Ion Spânu, apoi ”proaspăta achiziție” a partidului – Ilie Iova, urmat de Ionuț Chisăliță, și de Nicolae Grindeanu, ”și lista continua” după cum a precizat Mocioalcă, până la numărul 16, existând și locuri eligibile.
Despre propunerea PSD pentru funcția de primar al Reșiței se pare că s-a vorbit pe atunci numai de bine din partea președintelui formațiunii politice.

”Păi chiar avem candidat! Candidat greu și la propriu și la figurat. Un candidat care își merită această postură pentru că a funcționat în tandem cu Mihai Stepanescu la Primăria Municipiului Reșița. Și-a văzut de treabă, serios, bun administrator, recunoscut de către toată lumea (..). Știa toate problemele Reșiței, reșițean. Are toată susținerea partidului! (…). Propunerile pe care noi le-am făcut sunt destul de inedite: să câștigăm județul, să câștigăm ambele municipii și cât vom putea din orașe și comune”, a adăugat președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

În opoziție PNL, și-a depus în aceeași zi candidaturile. Ioan Popa fiind candidatul care pășea în această cursă cu ”emoțiile unei mirese”.
Referindu-se la candidații pentru funcția de primar și funcțiile de consilieri locali din partea PNL, deputata Valeria Schelean credea că ,,partidul propune cea mai bună echipă pe care o avea și că votul pe care oamenii îl vor da acesteia la alegerile din 5 iunie va fi pentru o echipă de oameni competenți ce știu cu adevărat să facă administrație locală și care pot schimba în bine Reșița”.

Alături de Marcel Vela și Valeria Schelean, prezenți la circumscripția electorală unde și-au depus candidaturile, s-a aflat și candidatul PNL pentru funcția de primar al Reșiței, Ioan Popa. Acesta nu s-a sfiit să declare atunci că este emoționat, dar și încrezător.
”Mărturisesc că am emoții, mă simt ca o mireasă… Mă duc să depun candidatura cu încredere, încredere că vom câștiga și cu dorința de a deschide Reșița investitorilor, în primul rând”, a declarat Ioan Popa.

Pe de altă parte, Marcel Vela, a adăugat ”cred că Reșița merită o șansă și suntem siguri că șansa aceasta se numește Nelu Popa. Reșița are potențial, are perspective și cred că împreună cu toate comunele, orașele și celălalt municipiu, Caransebeș, aleșii locali, care se vor confrunta în această campanie electorală, pot face un județ care să fie respectat în România, un județ care să fie reprezentativ, un județ care să poată dovedi că poate renaște din propria cenușă”.

Comentarii

comentarii