Părinții copiilor sunt revoltați de mizeria lăsată de câini pe străzile orașului

Părinți copiilor sunt revoltați de mizeria lăsată de câini pe străzile orașului. Mai exact, de proprietarii animalelor de companie fiindcă bieţii câini nu au nici o vină. El este un animal care are necesităţi fiziologice, dar stăpânul său are obligația de a curăţa mizeria. Nu este așa de greu ca ,,rahatul” să fie luat cu o pungă pe care o folosiți ca pe o mânușă și să fie aruncat la gunoi. În final, aici este vorba de bunul simț și de bună creștere a omului. Repet, câinele nu are nici o vină, stăpânul este nesimțitul.

O parte din părinții care își duc copiii la școlile din Govândari sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să facă slalom printre excrementele lăsate pe trotuare şi pe stradă de câini.
Mămicile spun că e din ce în ce mai rău deoarece, pe lângă faptul că s-a înmulțit numărul locuitorilor care dețin patrupede ca animale de companie, se pare că au reapărut pe străzile urbei și mai mulți câini comunitari. A fost o perioadă în care câinii comunitari au dispărut de prin cartierele urbei, dar reșițenii nu ezită să remarce faptul că au reapărut și chiar s-au înmulțit față de anii anteriori.

De curând în curtea fostei Școli Nr.12 din Reșița, un câine comunitar se plimba în voie printre copiii, ce-i drept inofensiv, dar o mămică a devenit de-a dreptul revoltată atunci când, așteptându-și fetița din clasa pregătitoare, celălalt copil al ei, în vârstă de aproximativ un an, s-a aplecat și a pus mâna chiar pe excremente de câine.

”Nu se mai poate așa ceva! E mizerie peste tot. În jurul școlii e dezastru, pe alei la fel și chiar și pe bulevard. Nu am nimic cu iubitorii de animale, dar trebuie să adune mizeria lăsată de câini. Nu mai pot ieși cu căruciorul cu bebe că trebuie să fiu atentă să nu dau în rahat de câine. Mi se pare strigător la cer. Și anul ăsta după ce s-a dus zăpada, a fost chiar mai rău decât în alți ani. E din ce în ce mai rău. Trebuie făcut ceva! Nu mi se pare normal să fim nevoiți să suportăm asta. De multe ori după ce plimbam copilul cu căruciorul, trebuia să îi spăl roțile pentru că era murdar de la ce lasă câinii în urmă pe trotuare”, a spus Loredana Aldescu, mămică a doi copii, pe care îi plimbă zilnic prin oraș.

O altă mămică ne-a mărturisit că în zona Școlii Gimnaziale Nr.8 e un dezastru lăsat de câini și atunci când temperaturile mai urcă, așa cum a fost săptămâna trecută, în anumite zone locuitorii se confruntă și cu mirosul lăsat de excremente pe trotuare, alei și spațiile verzi din jurul blocurilor.

”Nu știu dacă există vreo hotărâre la nivelul Primăriei, dar ar trebui să fie cumva puși să adune după câinii lor cei care îi plimbă pe aici prin jurul școlii. Și noi iubim animalele, dar mă enervează cumplit faptul că atât noi, cât și cei mici, riscăm să ducem acasă rahatul de câine, pe pantofi. Mergeți să vedeți ce este în jurul școlilor. E strigător la cer! Chiar nu mai face nimeni nimic în orașul acesta”, a precizat Eleonora Câmpan, o altă mămică ce își duce și aduce copiii de la școală zilnic.

Chiar dacă parcurile au rămas singurele zone unde nu există acces nu câinii și spațiile sunt astfel protejate, străzile sunt din ce în ce mai murdare și dau bătăi de cap trecătorilor, mulți dintre ei prea puțini vocali din teamă de a nu intra în conflict cu mulțimea iubitorilor de animale. Cu cei lipsiți de bun simț, fiindcă sunt mulți care în momentul în care câinele și-a făcut nevoile, scot punga sau șervețelul din buzunar și culeg fecalele câinelui din drum.

Conform legii bunului simț, pe lângă lesa din mână, omul ar trebui să aibă și pungă pentru ,,rahat” în buzunar. În plus, polițiștii locali sunt abilitați să-i amendeze pe proprietarii de animale dacă nu curăță fecalele în urma lor sau dacă nu au botniță. Ne referim aici la câinii de talie mare sau cei agresivi.

Comentarii

comentarii