Rezultate bune pentru inotatorii caransebeseni la a X a ediție a traversării barajului Valiug

A fost a X a ediție a traversării barajului Văliug, cea mai numeroasă ediție că număr de participanți, peste 100 . Au fost prezenți înotători din mai mute orașe din țară: Arad, Timișoara, Brașov, Târgu-Mures, Reșița şi Caransebeș, dar și din afara țării.

Competiția a cuprins probele de 200 pentru copii, 400 m pentru toată lumea și proba lungă de 2000 m. Clubul de înot din Caransebeş a participat cu 7 elevi și 2 adulți de la Dynamic Spa Caransebeș. Dintre aceștia, 5 copii au participat la proba de 200 m unde am obținut și două medalii la copii cu vârsta de 9-14 ani. Mai exact, argint prin Savui Alexandru și bronz prin Joita Andrei. Ceilalți 3 participanţi au fost Piess Raul, Ivanis Rareș și Jură Patrick.

Acestora li se adaugă Buzan Ilie în probele de 400 și cea de 2000 de metri. Bogdan Marian a participat în probă de 400 m pe care a câștigat-o la categoria 20-29 ani. Pentru sportivul care are în palmares sute de medalii câștigate la competițiile din țară și străinătate – acum antrenor de înot la Caransebeș, aceasta a fost a V a ediție consecutivă pe care o câștigă. ,,Sunt foarte bucuros pentru participarea elevilor mei, pentru comportamentul lor și pentru cele două medalii obținute. Ușor, ușor se aduc medalii și la Caransebeș. Chiar dacă sunt câștigate în competiții amicale, pentru noi înseamnă foarte mult fiindcă sunt o răsplată pentru munca copiilor din acest centru frumos și pentru oraș. De asemenea, mulțumim Clubului de înot masters Reșița 07 pentru frumoasă organizare și sperăm să ne vedem la anul cu un număr și mai mare de participanți de la Caransebeş” a mai spus Bogdan Marian pentru www.infocs.ro

 

Peste 160 de înotători au luat startul în weekend la deja tradiţionala traversare a lacului Văliug. Cifra reprezintă un record de participare, stabilit chiar la jubileu – pentru că manifestarea s-a aflat anul acesta la cea de-a 10-a ediţie. S-au aliniat la startul competiţiei sportivi de toate vârstele – de la 8 la 71 de ani – din Arad, Caras-Severin, Timiș, Bihor, Brașov, Prahova, București și chiar oaspeţi din Germania. Concursul a avut loc în cadrul a trei probe: traversarea lacului, pe o distanţă de circa 400 de metri, apoi o probă similară, însă de numai 200 de metri, pentru copii (până la mijlocul lacului şi înapoi) şi o întrecere de anduranţă, de-a lungul lacului, pe distanţa de 2000 de metri. În cadrul celei mai dificile curse – cea de 2000 de metri – la categoria de vârstă 10-14 ani, pe primul loc s-au clasat Antonia Florescu la feminin și Cosmin Preda la masculin. La categoria 15-19 ani, s-au impus Antreea Druța şi Radu Vaipan. Categoria 20-29 ani a avut participanți doar la masculin, câștigător fiind Alex Băltean. La secţiunea 30-39 de ani, cei mai buni au fost Monica Antal şi Achim Borsanu. La categoria 40-49 de ani au câştigat Alina Dobresc şi Marcel Răsădean, iar la 50-59 ani feminin a obținut locul I Mirela Popescu.

Comentarii

comentarii