Ridiche + Miere + 12 ore = Un balsam pentru ficat

Ridichea este una din legumele cu efecte benefice asupra ficatului, fiind recomandată în diverse afecțiuni hepatice. Pentru această rețetă poate fi folosită atât ridichea roșie, cât și cea neagră, în funcție de anotimp. Îndeosebi ridichea neagră stimulează celula hepatică.

Doctorul Eugen Giurgiu recomanda siropul de ridiche pentru îmbunătățirea funcției ficatului. Siropul se obține prin macerarea ridichilor în miere. Este un leac 100% natural, foarte ușor de preparat în casă.

Se folosesc 5-6 ridichi, care se spală bine și se dau pe răzătoare. Se pun într-un borcan și se toarnă miere polifloră, cât să acopere conținutul. Se închide ermetic și se pune borcanul pe masa din bucătărie. Se lasă la macerat 12 ore, preferabil de seara până a doua zi. Dimineața se strecoară sucul rezultat și se păstrează în sticluțe brune, de la tincturi vechi. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, după masă. Cura se face pe o durată mai lungă de timp. Doctorul Giurgiu spunea că eficiența acestui preparat se vede în timp, și nu peste noapte.

Sursa. Citeste tu mai departe aici: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/98112/ridichea-cu-miere-imbunatateste-functia-ficatului/?utm_medium=push&utm_source=lataifas&utm_campaign=push

Comentarii

comentarii