Rodia, kiwi si alte alimente care previn formarea pietrelor la rinichi

DESPRE

Cine a suferit durerile eliminarii pietrelor de la rinichi stie ce inseamna suferinta. Durerile sunt chinuitoare si in functie de marimea pietrelor, sunt cazuri cand calmantele nu fac fata si e nevoie de interventia medicului. Acestea se formeaza cand in urina ajung prea multe saruri si minerale care se pietrifica in timp. Formarea pietrelor la rinichi se poate preveni prin consumul zilnic suficient de apa, printr-un consum mai mic de sare, dar si de carne rosie, care creste nivelul de aciditate al urinei. Sunt si alimente care prin proprietatile lor pot preveni formarea pietrelor la rinichi. Iata care sunt acestea.
pietre la rinichi
– Pepenele este fructul cu care se poate face o cura pe timpul sezonului impotriva formarii pietrelor la rinichi. Cu continutul mare de apa, peste 90%, dar si cu cantitatea mare de potasiu din structura lui, pepenele previne formarea pietrelor ce se formeaza ca urmare a surplusului de calciu sau magneziu din organism.

– Rodia – sucul de rodie scade nivelul oxalatilor si poate ajuta la descompunerea pietrelor, care astfel, vor fi mai usor eliminate.

– Leguminoasele – fasolea, mazarea, lintea au un continut bogat de fibre insolubile. Fibrele agata excesul de calciu, care astfel se elimina prin scaun si nu ajunge sa se pietrifice, ca apoi sa se elimine prin urina.

Remedii impotriva retentiei de apa in organism

– Alimentele bogate in magneziu – kiwi, banane, ananas, cereale integrale; magneziul regleaza nivelul de calciu si il distribuie astfel in organism, incat sa impiedice calcifierea.

– Urzicile – consumate ca atare sau sub forma de ceaiuri, urzicile sunt recunoscute pentru proprietatile detoxifiante si de purificare al sangelui. Metalele si alte toxine patrunse in organism sunt eliminate inainte de a se pietrifica daca introducem mai des in meniu urzicile.

Iata cum se curata o rodie acasa foarte simplu:

Si ceva mai elaborat:

Comentarii

comentarii