România, în pragul înghețului! Cod galben de viscol și polei extins

ANM a extins codul galben de ceață și polei și intensificări ale vântului. România se află în pragul înghețului! Meterorologii avertizează că în această perioadă țara noastră se află sub influența vortexului polar, astfel că în iarna 2018-2019 vom avea strat mare de zăpadă, viscol și temperaturi geroase.

ANM cod galben, valabil până la ora 15:00

In zona : Județul Caraş-Severin;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 75-80 km/h și peste 90 km/h în zona montană înaltă
Fenomene asociate : ploaie în zonele joase, lapoviță și ninsoare la munte

Vremea din România, sub vortexul polar
Potrivit meteorologilor, vremea din România se va afla în această iarnă, în zona de confluenţă a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate şi umezeală, şi o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică.

”Lipsa de gheaţă în zona polară ar putea încercui vortexul polar, acea zonă cu vânturi foarte puternice. Încercuirea acestui grup de vânturi puternice care determină masa de aer foarte rece să rămână în zona arctică favorizează această pătrundere a maselor de aer foarte reci înspre Europa, bineînţeles şi către continentul nord-american. Acesta ar putea fi un semnal pentru posibile episoade cu temperaturi foarte scăzute în zona euro-asiatică”.

Citeste tu mai departe aici: https://a1.ro/news/vremea/romania-in-pragul-inghetului-cod-galben-de-ceata-si-polei-vortex-polar-id820403.html

Comments

comments

Powered by Facebook Comments