România- încotro? Ce viitor mai avem? UE sau NATO nu vor avea grijă de România

george-friedman-stratfofMotto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)
România trebuie să aibă grijă de ea singură, pentru că NATO şi Uniunea Europeană nu vor face asta, a declarat la Bucureşti George Friedman, unul dintre cei mai influenţi politologi americani şi preşedinte Stratfor. Şeful celei mai importante agenții private de analiză geopolitică este de părere că statul român ar trebui să lupte pentru menţinerea suveranităţii, pe fondul unui trend european de diminuare până la extincţie a suveranităţii naţionale.
„Trebuie să faceţi o iniţiativă regională. Este o iluzie optică impresia că UE sau NATO vor avea grijă de România, care este un stat suveran şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru viitorul politic. Trebuie să vă asumaţi problema suveranităţii şi să o plătiţi”, a declarat Friedman într-un discurs susţinut la BNR, în faţa unor lideri politici români, a unor bancheri şi a unor manageri de mari companii. În privinţa relaţiei cu SUA, problema se pune că România are nevoie în special de o relaţie, nu Statele Unite. „Întrebarea este ce aveţi de oferit”, a menţionat politologul american. Politologul american a menţionat că Europa este într-o criză profundă, structurală, care va dura. „Problema în Europa este că nu există un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania şi Franţa, şi nu există o soluţie comună. Prima contradicţie a Europei este că este o uniune între state care nu sunt la fel”. Friedman spune că timpul trece pentru Europa, iar problemele în loc să se rezolve, se acutizează, mai ales în ceea ce priveşte şomajul. „Problema este că s-au creat anumite speranţe în special pentru clasa de mijloc, iar acum acest lucru a dispărut. Acest lucru nu ţine de o criză scurtă, ci de ceva mult mai profund”, a adăugat el. Friedman a menţionat că din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut să facă ceea ce au făcut SUA în 2008 când au stopat extinderea crizei. În Europa s-a trecut de la o criză bancară, la o criză socială, a unei întregi generaţii care nu are o rezolvare imediată, a menţionat Friedman.
Adoptarea euro, problematică pentru România
România nu ar trebui să adopte euro pentru că nu ar avea de ce, a mai spus preşedintele Stratfor. „Bine că nu sunteţi în zona euro. Nu intraţi acolo”, a declarat joi Friedman în cadrul unei conferinţe susţinute la BNR unde de faţă erau premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Friedman a dat ca exemplu Turcia în privinţa faptului că nu face parte din zona euro. „Le-am spus şi turcilor că cel mai bun lucru care li s-a întâmplat a fost că au fost respinşi de la intrarea în UE”, a menţionat politologul american de origine ungară.Odată cu intrarea in Uniunea Europeană în 2007, România şi-a stabilit ca ţintă adoptarea monedei unice europene în 2015, dată care nu va mai fi respectată din cauza apariţiei crizei economice. Guvernul Ponta, care s-a declarat adeptul adoptării euro, nu a stabilit o nouă dată de aderare. Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat recent că guvernul ar trebui să stabiliească 2017 drept data de aderare la euro.
Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)

Specialiştii serviciilor inteligente din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.

De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.

Odată plasat în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.

Diferenţa dintre realitatea cotidiană şi nepriceperea lor devine pe zi ce trece catastrofală. Şi să trecem acum la exemple concrete:
1. Actuala coabitare
Actuala coabitare nu este o surpriză pentru cei care cunosc bine biografiile actualilor potentaţi. Nu e nici o mirare că întâlnim în aceeaşi barcă un fost ministru FSN-ist al Transporturilor, Traian Băsescu, lângă un ginere de nomenclaturist, Victor Ponta.
Electoratul naiv a văzut în această aglomeraţie USL-istă salvarea de ultim moment. Salvarea nu va fi niciodată, atât timp cât interesele de clan şi mafiote transcend naivitatea electoratului amăgit.
De un amuzament grotesc este şi declaraţia lui Varujan Vosganian că doreşte o remodernizare a industriei româneşti. Probabil că el se referea la noile mall-uri, care au luat locul vechilor fabrici, pentru că din vechea industrie s-a cam ales praful.
Tot astfel, o minciună sfruntată a fost şi aceea care privea repornirea unei întreprinderi strategice – Oltchim. Crudul adevăr este că Oltchim este falimentară şi falimentată de băieţii deştepţi, care s-au pierdut prin offshore-urile din Oceania .
Cu surle şi trâmbiţe, Victor Ponta, pe când era şi ministru al Justiţiei şi prim-ministru, se lăuda că nici un „băiat deştept” nu va scăpa de rigoarea justiţiei, dându-l ca prim exemplu pe apropiatul lui Băsescu, Adriean Videanu.
Nu a trecut mult timp şi Adriean Videanu contraatacă arătându-l cu degetul pe premier ca făcând parte din lotul extins al „băieţilor deştepţi”, buni pentru Jilava sau Poarta Albă.
În acest haos declarativ, omul de bun-simţ constantă că se prăbuşeşte totul: autoritatea statului, cursul leu-euro, producţia de mărfuri, lichidităţile care încep, curios, să dispară.
2. Unde sunt banii românilor?!
După renumita tăiere Boc-Băsescu, lumea se aştepta la o minimă revigorare a nivelului de trai. Din nefericire, coşul zilnic al cetăţeanului scade. În paralel asistăm la măriri exorbitante ale preţului kilowatului, ale preţului întreţinerii. Foarte mulţi dintre cetăţenii oraşelor, care nu au fost executaţi silit de către bănci, au trebuit să-şi schimbe locuinţele de trei sau două camere, pentru a se muta în condiţii improprii, salvându-se astfel, pentru o vreme, de întreţinerea galopantă. Mai mult, multe dintre asociaţiile de locatari s-au debranşat de la serviciile publice de întreţinere.
Mă întreb, pe bună dreptate, unde sunt banii lichizi ai românilor? Sumele provenite din tăierea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale unde s-au dus? În ce cont au intrat, ce destinaţie au avut şi, mai ales, cine a încasat dobânda uriaşă?
În paralel cu această sărăcie galopantă şi umilitoare, bişniţarii ideologici aserviţi mafiilor inter-partinice cheltuiesc în localuri de lux, plimbându-şi amantele în limuzine elegante. Iată un paradox pe care l-a observat un jurnalist britanic: interlopii români nu se prea tem nici de poliţie, nici de justiţie. Ei au soluţia extraordinară: primesc un an sau doi de puşcărie după care tot ce au furat le revine de drept şi adesea îi auzi spunând: „Am fost băiat deştept!”.
În Marea Britanie şi SUA, prima grijă a justiţiei este confiscarea averilor ilegal dobândite şi arestarea infractorului este etapa a doua. La noi, situaţia este inversă. Nu se urmăreşte confiscarea averii ilegal dobândite, se dă de ochii proştilor un an sau doi de închisoare iar mafiotul dispare în câteva luni din puşcărie pe motive medicale.
Reîntors din puşcărie, devine un demn „investitor”. Deci moralitate nu avem fiindcă legea lustraţiei nu e atât de necesară. Confiscarea averilor nu este trecută în Constituţie! Dar pe mulţi patrioţi ridicoli, de-a dreptul semidocţi, îi preocupă regionalizarea României!
3. Cum se distruge o ţară !?
Aş fi foarte curios să-mi răspundă şi mie un demnitar, de la Ponta la Crin Antonescu, şi să-mi explice astfel cum, printr-o simplă împărţire geografică a unei ţări, economia se revigorează brusc?! Iar nivelul de trai să ajungă la niveluri astronomice!
Explicaţia logică a împărţirii pe regiuni este mult mai simpă şi mai păguboasă. Vechii baroni de partid şi de stat vor o halcă şi mai mare din trupul ţării. Cu nici un gând de eficienţă, decât personală! În nici un caz, naţională!
Al doilea aspect al regionalizării îl reprezintă slăbirea statului naţional unitar român, deci un atentat important la integralitatea României. Serviciile de informaţii şi armata ţării nu au nimic de spus în acest sens?
Am fi foarte curioşi să aflăm opiniile unor adevăraţi specialişti, şi nu ale unor funcţionari burtoşi, încasând salarii ameţitoare, în comparaţie cu un medic sau un profesor univerisiar.
Nici contextul politic internaţional nu este favorabil României acum. Priviţi atenţi ce se întâmplă azi în Grecia şi Spania, unde numărul sinuciderilor şi omuciderile au crescut spectaculos din cauza sărăciei şi a şomajului; ţări altfel considerate superioare României ca nivel de trai.
Vă daţi seama la ce final ne va împinge această clasă politică coruptă şi stupidă, suflete moarte care vor o ţară încă vie la fel de moartă!
Numai o justiţie (poate utopic) corectă şi dusă la extrem va eradica această plagă a neo-nomenclaturii UTC-iste.
autor: Adrian Majuru
sursA: cotidianul.ro

Comentarii

comentarii

7 comentarii la „România- încotro? Ce viitor mai avem? UE sau NATO nu vor avea grijă de România

 • 17 septembrie 2014 la 21:38
  Permalink

  nu sunt manuale pentru copii dar sunt biserici fratilor in care nu intra nimeni , nimeni, bisericile sunt construite din buget de stat , cum adica ne lasam copii si dam banii popilor?

 • 29 iulie 2013 la 22:15
  Permalink

  Da, da, da…… !!!
  LOZINCI IEFTINE !
  jos, jos, jos, bla, bla, bla…..
  Da cine naiba i-a ales pe… DOMNII CORUPTI?
  Eu ? Cu siguranta nu ci VOI IA-TI VRUT, VOI ia-ti ales si ce-si face omul cu mîna lui…… Sa mai continui?

  Eu înteleg ca pe vremea comunista, ceausescu a fortat toata natiunea la ateism si a bagat buldozerele în biserici si a construit blocuri dar asta nu justifica sub nici o forma ca acum trebuie sa fie întreaga tara infectata cu acest PLACEBO PSIHIC, sa se arunce miliarde de euro din banii impozabilului pe fereastra ce nu face nimic alt ceva decît sa finanteze BENTLEY-urile POPILOR. Banii astia mai bine se bagau in infrastructura sociala sa fie de bunaugur pt. cetateni, pt. copii, sa se creeze locuri de munca.
  Ba mai mult de atît ati mai desfintat si tramvaiul în Resita!
  Ce ati facut cu tramvaiele? Le-ati topit la otelarie si ati facut din ele CRUCI SI MOASTE DE LINS prin biserici ?
  Edilii resiteni se multumesc sa puna niste videouri de 2 lei de proasta calitate în limba româna pe YouTube si spera ca astfel gasesc investori pt. platforma industriala de pe valea terovei 🙂
  Ma bufneste rîsul. Cît de naivi si prosti trebuie sa fie sa creada ca au astfel sanse de reusita?
  Deja aici se vede clar ca habarnau de marketing si politica ca sînt niste tarani prosti cu doua clase ca trenu dar si astea facute pe spaga compusa din brînza si praz pe vremea ceausista.

  Ce asteapta domle fraierii astia? Sa vina PLOCONARII de la BRUXEL cu miliardele de euro si covorul rosu sa scoata Resita din saracie?

  VISE !

 • 29 iulie 2013 la 18:09
  Permalink

  In strada! Jos coruptii!Confiscarea averilor!De ce e las romanul?Hai sa ne taiem limbile, sa ne scoatem ochii, nu mai vedem, nu mai auzim.De ce politica strutului de a ne baga capul in nisip?

 • 29 iulie 2013 la 13:02
  Permalink

  PS

  Numai asa ca chiestie ca am adus vorba de investitii aiurea:

  Momentan sînt în concediu în RESITA !
  Nu-mi vine sa cred ca vad !
  Resita e UN ORAS FALIT, INDUSTRIA E PRAF dar voi construiti BISERICI si BISERICUTE ca nebunii la fiecare intersectie. Vis-a-vis de Victoria, BISERICA, pe malul Bîrzavei, BISERICA. voi chiar ati înebunit sau care-i treaba? Asta se face cu banii impozabilului, banii UE sau care-i treaba?

 • 29 iulie 2013 la 12:46
  Permalink

  Problema este însa ca România nu îsi apreciaza valorile, arunca bani pe fereastra în gura bisericii si religiei fiind capabila sa construiasca în 20 de ani peste 4000 de biserici inutile în timp ce TARA GEME DE SARACIE cu o infrastructura sociala si medicala de EV MEDIU, asteptînd totodata PLOCOANE UE dupa motoul „pica para malaiata în gura lui natafleata”, ne rugam la dumnezeu si lingem moaste ca doar, doar ne facem milionari cu masini de fite peste noapte „sa vada vecinii” dar nu carecumva sa punem mîna pe munca ca facem alergie.

 • 29 iulie 2013 la 12:12
  Permalink

  Romania trebuie sa-si aprecieze valorile pe care le are si apoi sa se planga! Asa cum Europol a demonstrat ca exista mafia in trucarea partidelor de fotbal tot asa mafia sugruma Romania prin structuri bine puse la punct cu sprijin militar-politic. Ne meritam soarta, lasii nu merita un loc la masa rotunda a natiunilor Lumii.Sa nu ne mai lamentam ca si babele de la Sapanta !

 • 27 iulie 2013 la 12:20
  Permalink

  Cîta dreptate are!
  În 2007 cînd România a aderat la UE, multi credeau ca s-au rezolvat toate problemele si ca acum vor umbla cîinii cu covrigi în coada. Ei uite ca nu e asa.
  toata porcaria asta NATO si UE e doar un gunoi strategic de a integra cît mai repede fostele tari din blocul de est de partea americanilor pt. a elimina pericolul unui nou bloc comunist iar în ceea ce priveste UE, asta-i o tîmpenie politica unde se încearca copierea USA dar UNITED STATES OF EUROPE nu va functiona niciodata deoarece statele unite ale europei (UE) nu vorbeste aceasi limba si nu are o singura conducere politica.
  Practic, aici „fiecarte pasare pe limba ei piere”, mîna stînga nu stie ce face mîna dreapta iar moneda unica EURO e o catastrofa ce ar trebui revendicata iar EURO ar trebui sa dispara. Daca România adera la moneda EURO, în cel mult 10 ani, calca pe urmele grecilor daca nu si mai rau.

  Singura tara desteapta din UE e ANGLIA care e practic numai cu numele în UE, a refuzat EURO categoric si si-a întarit controalele de frontiera. În ceea ce priveste Germania………. nemtii sînt niste prosti.
  Sînt practic VACA DE MULS a UE si daca se continua tot asa, Germania va pica urît de tot.

Comentariile sunt închise.