Romania – tara bunului plac

De la Romania bunului simt, fostul slogan al candidatului Crin Antonescu, am trecut foarte repede la Romania bunului plac! Se jelea Crin Antonescu, odata, nu prea demult, inainte de preluarea puterii, ca trebuie sa renute la „Romania bunului simt”, din bun-simt, pentru ca sloganul i-a fost furat de Basescu. Dupa opinia mea Basescu n-a avut ce sa fure(nu ca nu ar fi avut nevoie), de la Antonescu. Dupa cum vad eu in „evolutia pozitiva a lucrurilor”, bun-simtul clamat de Antonescu n-a existat si nu exista, poate doar s-a facut recurs la el, printr-un slogan special pentru aburit fraieri, scuzati-mi expresia.

Cei mai multi dintre noi credeam ca prin USL putem sa ne reintoarcem la „gradina pierduta”, la credinta nostra in ce priveste democratia, in ce priveste „Romania stat de drept”, in ce priveste, pe fond, echilibrul democratic si insusirea unor reguli valabile pentru toti. Pentru aceste deziderate era necesar a se indeparta cat mai mult posibil „omul politic” de la decizia ce trebuie sa indeplineasca alte criterii decat cele subiectiv-politice sau de servilism. Nu putem sa schimbam doar „grupul beneficiar”, sau mai corect spus, doar conducerea grupului. In realitate grupurile s-au reunit in jurul „noului patriarh”. Mediatizarea in aceste zile are rolul de a introduce si noi beneficiari in ecuatie, pe langa rolul istoric de „prostim poporul cu televizorul”.

In toiul schimbarilor, ca un paradox, cuvantul cheie este „neschimbarea”. Pentru realizarea si controlul acestei operatiuni a fost nevoie de conservarea privilegilor si de impreunarea grupurilor. Preluarea in totalitate a puterii prin compromiterea tuturor institutiilor a devenit ordinea de zi. Cu orice pret, cu toate panzele sus, „capul lui Basescu vrem”. Acum. Nu conteaza cate legi calcam in picioare, cate institutii ale democratiei sacrificam, nu se pune nimic la socoteala. Totul pentru un razboi. Razboi fara victorie. Atunci cand deviezi de la scopul primordial, de la respectarea principiilor guvernarii, actiunea nu se poate cataloga decat ca „un drum de bun plac presarat cu bune intentii”!

Noul Patriarh, devenit peste noapte „cel asteptat”, se pregateste sa ia locul consacrat al lui Basescu. Chiar locul lui, nu cel de Presedinte al Romaniei. Si este tragic ca acesta n-o sa fie decat un Basescu al II – lea. Asta da schimbare.
Vlada Visatovici

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Romania – tara bunului plac

 • 4 iulie 2012 la 8:04
  Permalink

  Romania NOASTRA este doar O VORBA!!! E A LOR!!! A CELOR CARE PRIN FRAUDA, MINCIUNA, FURT DIN SALARII SI PENSII, NERESPECTAREA LEGII PE CARE TOT EI AU DAT-O, „TARA BUNULUI PLAC”, a celor DECOLORATI SI RECOLORATI DUPA INTERESURI SI FONCTII, DUPA CARE JUBILEAZA IN URMA NUMARULUI MARE DE FRAIERI CARE I-AU MENTINUT IN FUNCTIILE DE DINAINTE .
  TU VOTEZI PE CINE VREI, IESE CINE TREBUIE…
  TARA ROMANEASCA ESTE FOARTE FRUMAOASA, PACAT CA E LOCUITA…SI, DIN PACATE DE SPECIMENELE CARE S-AU POMENIT MAI LA DEAL.
  FAPTELE NUMITE sunt incomplete, dar astept Alte opinii LA SUBIECT! sA AVETI O ZI BUNA!

Comentariile sunt închise.