ROMANIA, TARA CARE TE OMOARĂ

La televizor zice ca zaharul, sarea si alcoolul te pot ucide.

Pe pachetele de tigari scrie ca fumatul ucide!

E foarte bine ca suntem informati. Trebuie sa fim informati cu privire la ceea ce ne poate ucide.

Dar la intrarea in spitalele din Romania nu ar trebui sa existe o placuta pe care sa scrie „Atentie! Spitalul ucide!”…???

In spitalele din Romania mor cam 55.000 de oameni in fiecare an. Nu acasa, nu pe strada, nu in masini, nu in azile. Ci in spitale. Acolo unde te duci ca sa te faci bine.

55.000 de romani. Cam cat orasul Vaslui. In fiecare an…

„Asta e, lumea mai si moare”– ar putea sa spuna cineva.

Problema e ca jumatate din aceste morti ar fi putut fi evitate. Cu alte cuvinte, jumatate din oamenii astia au murit cu zile! Mai bine stateau acasa si beau ceai. Aveau mai multe sanse sa traiasca azi.

Suntem primii in Europa la numarul de decese evitabile in spitale. Spitalele romanesti omoara de doua ori mai multi oameni decat cele din Franta.

27.000 de romani sunt omorati in spitalele din Romania si asta in fiecare an. Oameni care ar fi trebuit sa traiasca, dar sunt morti.

Si aici nu e vorba de cei care sunt trimisi sa moara acasa si nici de cei la care Salvarea intarzie… Cu astia suma ar fi mult mai mare.

Cifrele sunt atat de impresionante, incat sunt foarte mari sansele ca si tu sa fi pierdut pe cineva, omorat intr-un spital din Romania. Eu da. Poate si tu.

Un copil, un frate, un parinte, un prieten, un bunic…

Morti doar pentru ca s-au nascut aici.

Situatia e atat de tragica incat, daca va trebui sa intri in spital pentru o operatie, ai mari sanse sa nu mai iesi viu de acolo.

Vei fi omorat. O sa te omoare un doctor nepriceput, sau o infectie luata din spital. O sa te omoare faptul ca esti sarac si nu ai bani sa dai spaga doctorilor si asistentelor, sau lipsa medicamentelor. O sa te omoare firma lui Condrea, sau alta firma. O sa te omoare un ministru, un senator, sau un deputat. O sa te omoare o lege, sau lipsa ei. O sa te omoare gandacii din pat, sobolanii din baie, sau cainii din curte. O sa te omoare mizeria, sau lenea, sau nesimtirea, sau ignoranta.

O sa te omoare Statul.
Si probabil ca o sa te doara…

studiu Eurostat: http://www.mediafax.ro/social/eurostat-aproape-jumatate-din-decesele-din-spitalele-romanesti-puteau-fi-evitate-15369124

Sursa: Citeste tot articolul original aici: http://www.mariandumitru.ro/2016/05/25/romania-tara-care-te-omoara/#respond

Comments

comments

Powered by Facebook Comments