Rugă de Rusalii în Sichevița – două zile de petrecere pentru toată comunitatea  VIDEO

Ca în fiecare an, cu prilejul Sărbătorii de Rusalii, în Sichevița, a avut loc tradiționala rugă a satului. Evenimentul se desfășoară pe platoul din centrul satului și jocul ține două zile: luni în ziua de Rusalii și marți a doua zi.

În acest an de această mare sărbătoare, pe scena special amenajată au urcat cunoscuți interpreți de muzică populară din Banatul de munte: Ramona Vița și Adi Jurca. Petrecerea organizată de către primărie a început la ora 17:00, cu un program artistic și folcloric al micuților de la Școala Generală din Sichevița.

După acest program, a început petrecerea cu jocul portului popular. În horă alături de primar și preot, se prind toți sătenii cu mic cu mare îmbrăcați în costume populare. Petrecerea ține două zile, iar oamenii și goștii lor vin în centrul satului să asculte muzică și să petreacă.

De Rusalii, mai multe localități din județ au hramul și rugă satului în această zi: Sichevița, Lăpușnicu Mare, Cărbunari,, Topleț, Bocșa Montană, Brădișorul de Jos, Vărădia, Terova și alte localități. 

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii