Rușii au distrus 49 de obiective ale Statului Islamic, inclusiv o tabără cu instructori străini. Sirienii oferă benevol informații Moscovei

Fortele aeriene ruse au efectuat 36 de misiuni in ultimele 24 de ore in Siria, lovind 49 de obiective ale Statului Islamic in Hama, Idlib, Latakia, Damasc si Alep, dupa cum a anuntat, sambata, Ministerul rus al Apararii.

In urma misiunilor, 11 centre de comanda si operare ale Statului Islamic au fost distruse, arata Sputnik News.

Oficialii rusi sustin ca printre obiectivele distruse s-au mai numarat o fabrica de explozibil, 15 tabere, doua baze cu echipamente militare, noua depozite cu munitie si opt regiuni fortificate.

“Toate avioanele rusesti au revenit la aerodromul Hmeimim dupa efectuarea misiunii de lupta. De asemenea, vreau sa subliniez ca dronele rusesti monitorizeaza situatia din Siria”, a spus general-maiorul Igor Konashenkov.

Sursa citata mai spune ca fortele aeriene ruse au distrus in provincia Latakia o tabara in care instructorii straini pregateau atentatori sinucigasi. In aceeasi tabara exista si un atelier unde se produceau dispozitive explozive improvizate.

Oficialul rus a mai spus ca la periferia Marj Sultan avioanele de lupta au lovit si distrus un centru de comanda al militantilor responsabili de atacurile teroriste din Homs si Damasc.

Konashenkov a mentionat ca sirienii care locuiesc in zone stapanite de militantii Statului Islamic ajuta fortele aeriene rusesti cu informatii, dar datele sunt verificate inainte de a se lua o decizie daca sa se efectueze sau nu un atac aerian.

NapocaNews

Comentarii

comentarii