„Ruxanda. O lume care se duce” – Un roman de citit cu creionul în mână, o reîntoarcere „acasă” VIDEO

„Ruxanda. O lume care se duce” este numele celui mai nou roman al jurnalistei și scriitoarei Dorina Sgaverdia din Resita. ,,Un roman de citit cu creionul în mână, o reîntoarcere „acasă”, o călătorie inițiatică de care Banatul avea nevoie”, sunt de părere criticii literari. 

Curtea interioară a Bibliotecii germane  „Alexander Tietz” a găzduit  lansarea celui mai recent roman al scriitoarei Dorina Sgaverdia, intitulat „Ruxanda. O lume care se duce”. Scris într-o maieră postmodernă, în care sunt aduse îm prim plan povestea a trei personaje feminine, romanul îmbină realitatea și adevărul cu ficțiunea și imaginarul. 

Autoarea spune că este vorba despre o poveste simplă, Ruxanda se reîntoarce în satul ei, însă tehnica este una a acestor timpuri, autoarei declarând că îi place tot ce este nou, inclusiv în ceea  ce privește tehnica scrierii. Printre cărțile publicate de Dorina Sgaverdia se numără „Sub povara vorbelor”, „Nu vă doare depărtarea, Domnule?”, „Un om peste vremi- Trandafir Cocârlă”, „Constantin Lucaci- În căutarea legendei personale”, „Jocuri în imperiul de cenușă” și „Jurnalul unei căutări”.

Comentarii

comentarii

One thought on “„Ruxanda. O lume care se duce” – Un roman de citit cu creionul în mână, o reîntoarcere „acasă” VIDEO

Comments are closed.