S-a stins din viaţă medicul Octavian Apahideanu

S-a stins din viaţă medicul Octavian Apahideanu. Este un tiltu sec, un titlu al unei știri care precis va atinge ,,la coarda sensibilă” mulți reșițeni, mulți oameni cărora doctorul Apahideanu, le-a făcut mult bine în decursul zecilor de ani de profesie. Eu, am avut privilegiul de a cunoaște acest OM deosebit din toate punctele de vedere: mi-a fost vecin de bloc mulți ani, l-am cunoscut atunci când soția mea a avut nevoie de un medic bun, l-am cunoscut în calitate de OM de o aleasă și vastă cultură.

Ca să ne apucăm să mai scriem și noi un necrolog, nu-și are sensul. Omul a fost numai unul. Matei Mircioane, a strâns câteva rânduri din sufletul său răvășit pe care le-a pus pe hârtie și pe care le reproducem și noi.

,,Octavian Apahideanu a murit aseară în locuinţa sa din oraşul Bocşa, la vârsta de 76 de ani. Octavian Apahideanu a fost medic primar ginecolog, doctor în medicină, autor şi coautor a şapte cărţi de specialitate. A fost un erudit, un mare cititor de literatură, filosofie, teologie, un mare degustător de vorbe rafinate şi un excepţional coseur. Despre Octavian Apahideanu s-au scris cărţi, Titus Crişciu dedicându-i volumul „O viaţă, o profesie – convorbiri cu dr. Octavian Apahideanu” (ed. Timpul – 2000) şi publicându-i gândurile în alte două cărţi de interviuri.

Octavian Apahideanu a fost unul dintre medicii de excepţie ai Spitalului Judeţean din Reşiţa. În ultimii ani, după ieşirea la pensie, s-a retras la locuinţa sa din Bocşa, dedicându-se lecturilor şi drumeţiilor. Octavian Apahideanu a fost întruparea ideii de prietenie, înţelepciune, umor şi nostalgie. Una din cugetările sale este: „Poporul român nu duce lipsă de inteligenţe, duce lipsă de caractere”.

Tavi, cum îl alintau prietenii, a fost un fel de „vedetă” în reţeaua Facebook, unde nu înceta să-şi bucure prietenii, cunoscuţii şi necunoscuţii, cu vorbele sale de duh. Ultima sa postare datează din data de 1 septembrie, a.c., şi este un clip realizat de Octavian Apahideanu împreună cu Manuela Maliţa, cu imagini fotografice de la Medjugorje, având ca fundal sonor cântecul „Io ti amo Gesú” – Canto di Medjugorje. La comentariile de apreciere ale prietenilor, Octavian Apahideanu a răspuns, în data de 2 septembrie, la ora 3.28 p.m.: „Mă bucură faptul că vă plac imaginile prinse și vă mulțumesc pentru aprecieri, dragi prieteni. Gânduri de bine și sănătate!”

S-a stins din viaţă un spirit luminat, un înţelept, un om bun.

Octavian Apahideanu n. 15 mai 1939 – d. 3 septembrie 2015

Iată ce spune și Luci Peia despre OMUL si doctorul Octavian Apahideanu:

,,Domn’ Doctor, nu știu dacă am apucat să vă mulțumesc îndeajuns pentru învățăturile de viață cuprinse în Gândirea aforistică, în cărțile pe care le-ați scris sau în fiecare replică încărcată de umor sănătos și vioiciune, pentru poarta mereu deschisă oamenilor-simbol de prietenie și ospitalitate, pentru modul exemplar de a iubi o femeie, pentru stăruința Eroului întru apărarea Frumosului, Adevărului, Înțelepciunii, Bunătății, Dreptății, pentru fiecare cărămidă adăugată la edificiul Școlii românești, pentru fiecare copil pe care l-ați adus pe lume, pentru fiecare viață salvată de-a lungul carierei medicale, din care una a fost a mea. Dumnezeu lucrează prin oameni iar unul din acești slujitori ai Săi ați fost dumneavoastră. Adâncă plecăciune, Maître, continuați să ne îmbucurați din Ceruri…”

– See more at: http://www.argument-cs.ro/content/s-a-stins-din-via%C5%A3%C4%83-medicul-octavian-apahideanu#sthash.1SHEe4Es.dpuf

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Matei Mircioane argument-cs.ro

Comentarii

comentarii