Salvamontiștii au salvat un tânăr de 17 ani de Ziua Copilului

Serviciul Salvamont  a fost alertat în cursul nopții trecute în legătură cu un accident produs pe munte în zona Gura Jgheabului de lângă orașul  Oțelu Roșu. Conform primelor informații, era vorba de un tânăr de 17 ani care plecase miercuri după-masa pe munte la cules de ciuperci. Tânărul care pornise singur pe munte, la un loc mai abrupt, a alunecat pe  poteca din pădure și s-a lovit puternic în zona capului și la un picior. După ce și-a mai revenit din căzătură, băiatul a realizat că în urma căzături, s-a ales cu o fractură de picior. 

Mai grav era că în zona respectivă  nu exista semnal telefonic iar ca să meargă nici nu se putea pune problema. În speranța că va fi auzit de cineva, tânărul a strigat, a făcut gălăgie cu ce a putut, dar în zadar. Pus în această situație, cu ultimele puteri, acesta s-a târât câțiva metri și spre bucuria lui, a prins o urmă de semnal telefonic cât să ceară ajutor la 112.

Imediat s-a dat alarma și spre zona respective a plecat un echipaj de salvamontiștii de la Grupa Muntele Mic care au efectuat căutări și după aproximativ 3 ore,  au găsit rănitul și i-au acordat primul ajutor la fața locului. Tânărul era în stare avansată de epuizare, îi era frig și sete. Salvamontiștii i-au dat ceai fierbinte și apă, l-au învelit în pături, după care, l-au transportat  la ambulanța care îi aștepta la drum de unde a fost dus la Spitalul din Caransebeș.

Comentarii

comentarii