Salvamontistii din vestul României se pregătesc de sezonul de schi

Pregatire salvamont (4)Salvamontiştii din partea de vest a ţării continuă seria pregătirilor, în ceea ce priveşte modul de acţiune în caz de accidente, în zonele montane, astfel încât, turiştii care vor urca pe Semenic şi pe Muntele Mic vor beneficia de serviciile de salvare ale unor oameni deosebit de pasionati de munca lor.
Este vorba de o pregatire comună, de executarea de exerciţii comune, la care au participat, în această lună, 35 de persoane, respectiv, reprezentanţii Serviciului Salvamont Caraş-Severin, ai Asociaţiei Salvatorilor Voluntari Rescue din Timişoara şi ai Asociaţiei Speotimiş.
Primul exerciţiu a constat din anunţarea prin serviciul de urgenţă 112, a unui accident în zona montană.
„S-a început cu echipa de cercetare canină, respectiv, Asociaţia Salvatorilor Voluntari Rescue, împreună cu cea a Salvamontului, care au trebuit să descopere accidentatul. După ce a fost găsit, s-a trecut la stabilizarea acestuia şi acordarea de prim ajutor”, a precizat şeful Serviciului Salvamont, Valentin Balaban.
Exerciţiul a continuat cu transportarea accidentatului cu targa. În drum spre ambulanţă, a trebuit traversat un curs de apă, iar pentru aceasta, a fost nevoie să se monteze un sistem de traversare, şi anume, tiroliana, ceea ce a implicat o elevare şi o lansare, după care, accidentatului a fost predat Serviciului de Ambulanţă.
Exerciţiul a mai cuprins, apoi, evacuarea în caz de necesitate a oamenilor şi animalelor.
Prin urmare, salvamontiştii cărăşeni sunt pregătiţi să intervină la orice oră pentru salvarea de vieţi. Pentru aceasta, ei se pregătesc în mod constant. În plus, din acest an, este funcţională şi o Cabana Salvamont, pe Muntele Semenic, dotată şi cu un cabinet medical, cu dotarea necesară.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Salvamontistii din vestul României se pregătesc de sezonul de schi

  • 16 octombrie 2013 la 23:25
    Permalink

    Cine sunt astia „Asociaţia Salvatorilor Voluntari Rescue din Timişoara’
    Sincer, nu am auzit niciodata de ei.

Comentariile sunt închise.