Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol de unii primari VIDEO

Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol. Înfiinţat după ce întreaga Vale a Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizării sistemului sanitar din aprilie 2011, Centrul Multifuncţional de Sănătate din Bozovici se confrunta cu probleme financiare. În prezent, cele mai multe consilii locale din Valea Almăjului nu îşi mai plătesc cotizaţia lunară pe care şi-au asumat-o la înfiinţarea centrului multifuncţional.

Centrul multifuncţional de la Bozovici a fost înfiinţat printr-o colaborare intre Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi o asociaţie formată din consiliile locale din zonă care s-au angajat să susţină financiar funcţionarea centrului. În prezent, unele dintre primarii se pare că nu mai sunt interesate şi nu şi-au mai achitat obligaţiile pe care şi le-au asumat, ceea ce a dus la imposibilitatea platii unor cheltuieli administrative şi a platii personalului auxiliar.

În Valea Almăjului sunt în jur de 20.000 de locuitori, iar Centrul multifuncţional de sănătate s-a dovedit a fi deosebit de util, în ultimii ani.

Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol. Pe lângă centrul multifuncţional, la Bozovici funcţionează şi o staţie de ambulanţa şi un centru de permanentă, deservit de medicii de familie din localitate. În momentul de faţă, programul Centrului Multifuncţional de Sănătate este între orele 8 şi 16, după care primul ajutor este acordat doar la centrul de permanentă.

Comentarii

comentarii