Sanctiune pentru directorul executiv DGASPC

Săptămâna Patimilor este una tristă pentru directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, Ana Vasile, care, în urma aprobării unui proiect de hotărâre propus în cadrul ședinței de Consiliu Județean privind sancționarea sa cu 20% din venitul salarial, timp de 3 luni. Un număr de 21 de consilieri au votat pentru aplicarea acestei sancțiuni disciplinare de către administrația județeană, în timp ce doar 6 consilieri au fost împotrivă.

Ca urmare a numeroaselor sesizări la adresa șefei de la DGASPC, președintele Consiliului Județean, instituție căreia direcția îi este subordonată, Silviu Hurduzeu a dispus constituirea unei comisii de control care a constatat numeroase nereguli la instituția condusă de Ana Vasile și o serie de abateri disciplinare.

”Zilele trecute am primit o nouă rezoluție din partea comisiei de disciplină, sancțiune administrativă 20 % tăiere din salariu pe o perioadă de 3 luni de zile. Rezoluția comisiei este destul de fermă, evident că și atitudinea nepotrivită la adresa mea, și nu neapărat la adresa mea, la adresa conducerii Consiliului Județean, mi se pare firesc ca în cazul unei probleme majore, conducerea CJ să fie anunțată de o instituție din subordine, în acest caz nu s-a întâmplat așa ceva. De data aceasta eu am sesizat Comisia de Disciplină”, a precizat vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici.

Comisia mai are și alte sesizări și se pare că rezultatele controlului efectuat de către aceasta la DGASPC sunt așteptate în cel mai scurt timp, după cum a declarat chiar vicepreședintele Ionuț Popovici, în sarcina căruia se află rezolvarea acestei situații.

Ana Vasile nu a fost prezentă la ședința în care a fost aprobată cea de-a doua sancționare a sa, prima fiind doar o mustrare scrisă. Șefa DGASPC a contestat în instanță sancționarea sa.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments