Săptămâna de oferit bucurii a jandarmilor cărășeni VIDEO

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, se desfășoară campania umanitară denumită generic „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. În această săptămână care se încheie azi, copiii mai puțin norocoși din județ, au fost în centrul atenției jandarmilor cărășeni. Oamenii în uniformă au vrut ca în aceste zile din săptămâna Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil – ocrotitorii spirituali ai Jandarmerie Române – să ofere câte o atenție copiilor.

Prin acțiunile lor care au cuprins un spectru larg de activități, jandarmii cărășeni, au reușit să aducă bucuria pe chipul a 100 de copii și bătrâni din municipiul Reșița. Apoi, în altă acțiune, jandarmii au fost prezenți în mijlocul cetățenilor din Bocșa, alaturi de Instituția Prefectului Caraș-Severin, unde, împreună cu „ajutoarele jandarmilor” – copiii din cartierele reșitene Mociur și Muncitoresc, precum si studenții din cadrul UBB,  au împărțit peste 150 de pachete cu mâncare, dulciuri, haine și jucării.

Dacă în trecut copilașii din cele două cartiere au fost cei care au beneficiat de ajutor, în cadrul acestei acțiuni, ei au fost cei care au dăruit altora, iar din spusele lor „a dărui aduce o bucurie mai mare în sufletul celor care fac acest gest”.

,,Vineri, ziua a început în cadrul inspectoratului nostru cu o slujbă pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul „Centrului Primăvara”. Cei 20 de copilași ne-au dăruit un tablou, pictând cu mâinile lor un perete al inspectoratului, acolo unde există si un ceas format din imagini cu ei din timpul activităților desfășurate cu jandarmii cărășeni” spune Marius Săndulescu, ofițerul de presă al jandarmeriei cărășene.

Marius Săndulescu a mai spus că ,,Pentru că niciodată nu ezităm să spunem „Mulțumesc!”, în mijlocul nostru și al copiilor, s-a aflat și doamna Lili Gherle. Cu această ocazie, Lili Gherle a primit o distincție din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin pentru cele peste 150 de acțiuni umanitare desfășurate împreună”.

Sâmbăta, ultima zi a campaniei, copiii din cadrul Centrului de Asistență Socială Reșița,  s-au întâlnit la sediul Postului Montan Văliug cu jandarmii montani, unde s-au bucura de mișcare în aer liber, în natură. Aceasta a fost o ocazie potrivită pentru a învăța de la jandarmii montani despre ce trebuie să faci atunci când ești pe munte. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără și o masă tradițională în natură.

Această campanie nu si-ar fi atins scopul fără ajutorul studenților Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Reșița.

Comentarii

comentarii