Sărbătoare în avans la Reşita – peste 1000 de reşiţeni în Parcul Siderurgistului VIDEO

Peste 1000 de reşiţeni – copii însoţiţi de părinţi, bunici şi mătuşi, au luat cu asalt Parcul Siderurgistului din Reșița. Parcul a fost redeschis după ce a trecut prin ample lucrări de reabilitare. Lucrările de reabilitare la Parcul Siderurgistului din Reşiţa, acum unul dintre cele mai moderne şi mai mari parcuri de joacă pentru copii din vestul ţării, au luat sfârşit după aproape şapte luni.

Locul de joacă are o suprafață de peste 3.000 de metri pătraţi, a fost construit pentru toate grupe de vârstă: de la 3 până la 14 ani. Pentru părinţii, bunicii și mătușile care îi însoţesc pe cei mici în parc, au fost amenajate bănci şi umbrare.
Parcul este prevăzut cu alei pietonale, echipamente de joacă în conformitate cu standardele europene, cu mobilier urban, dar şi cu o instalaţie de irigaţie prevăzută cu aspersoare, pentru întreţinerea zonelor verzi. Investiţia a costat Primăria Reşiţa 2,6 milioane de lei

Sărbătoarea a fost întreţinută de actori care au interpretat o poveste, antrenându-i şi pe copii în jocul lor.

Legat de deschiderea efectivă a parcului, aceasta a fost una deosebit de modesta, fara fanfare, pamblici sau discursuri electorale. Primarul Ioan Popa a fost concis și la obiect: edilul a spus doar: „Învăţaţi-i pe copii să nu distrugă aparatele de joacă, și să se bucure de ele.“
Pe timp de noapte, Iluminatul este unul special, iar în parc este montat un sistem de supraveghere video, plus patrulă de poliţişti locali.
Seara s-a lăsat de mult peste oraș și cu toate acestea, din Parcul copiilor se aud încă râsete și strigăte bucuroase de copii. Deși au câteva ore de când sunt acolo, cei mici nu se lasă duși acasă cu toată insistența adulților. Ei vor să încerce fiecare aparat în parte fiindcă acum parcul este mai liber.

Comentarii

comentarii