Sarbatori cu mult alcool…la volan pe drumurile publice

Alcooltest pozitiv

În noaptea de 26/27 decembrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control un autoturism pe raza localităţii Măureni.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că la volan s-a aflat M.P., în vârstă de 24 de ani. La testarea tânărului cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
·
Alcooltest pozitiv şi accident

În noaptea de 26/27 decembrie a.c., poliţiştii rutieri au intervenit la un accident produs pe DN58A.
Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce A.M., în vârstă de 20 de ani, conducea un autoturism, din direcţia Ezeriş spre Fârliug, într-o curbă periculoasă a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în faţa unui imobil situat la intrare în localitatea Fârliug.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a doi pasageri în vârstă de 18, respectiv 17 ani şi rănirea uşoară a conducătorului auto. Victimelor le-au fost acordate îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Reşiţa.
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv. Acestuia i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele verificări a rezultat faptul că niciunul dintre ocupanţii autoturismului nu purtau centura de siguranţă.

Accident pe DN 68

În după-amiaza zilei de 28 decembrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident produs în afara localităţii Valea Bistrei, în urma căruia o persoană a fost rănită uşor.
Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce I.V., în vârstă de 29 de ani, conducea o autoutilitară, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabilul fiind acoperit cu zăpadă) a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus de către un bărbat în vârstă de 40 de ani. În accident a fost implicat şi un al treilea autoturism condus de P.J., în vârstă de 25 de ani, care nu a putut opri în condiţii de siguranţă şi a acroşat autovehiculul condus de bărbatul în vârstă de 40 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unei pasagere în vârstă de 38 de ani din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 40 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul Oţelu Roşu unde i-au fost acordate îngrijiri medicale fără a rămâne internată.
La testarea şoferilor cu aparatul alcooltest, rezultatele au fost negative în toate cazurile.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments