Satul Cănicea a fost blocat de zăpadă 3 zile VIDEO

Viscolul de Duminică trecută, a închis drumul spre satul Cănicea de tot.  Zona a fost sub cod portocaliu de vânt şi viscol. Autorităţile nu au intervenit cu utilaje ca să desfacă drumul, copiii nu au mers de 3 zile la şcoală, iar maşina salvării nu a putut ajunge în sat. Pe drum s-au mai aventurat doar maşinile cu garda înalta 4×4, dar şi acestea s-au descurcat cu greu şi unele au rămas în zăpadă. Şi maşina noastră a rămas înzăpezita. Comuna Domaşnea de care aparţine satul, nu are nici primar şi nici viceprimar de mai bine de jumătate de an. Amândoi au fost suspendaţi şi condamnaţi la închisoare pentru nereguli în administrarea comunei.

Maşina salvării a rămas în zăpadă când a venit la un copil bolnav în sat. De asemenea, satul nu a mai avut pâine, iar aprovizionarea a fost sistată fiindcă maşinile nu au putut intra în sat. Nici elevii de liceu nu au mai putut merge la şcoală la Caransebeş. În aceiaşi situație au fost şi angajaţii care lucrează la fabricile din Caransebeş sau în industria hoteliere de la Herculane.

Satul Canicea este component al comunei Domaşnea, se afla la o altitudine de peste 800 m şi are peste 400 de locuitori. Din sat se ajunge pe un drum comunal la Drumul Naţional 6 sau European 70 care leagă Orşova de Caransebeş.

,,Suntem la mila lui Dumnezeu” spun cetățenii localității Cănicea, care câteva zile au fost rupți de lume. În urma căderilor de zăpadă și a viscolului e la începutul săptămânii, drumurile de acces au fost blocate, iar singurele utilaje care au putut trece peste nămeți au fost tractoarele.

Poate vă întrebați ce rost mai are să dăm acest reportaj acum, după ce zapada s-a topit de la sine?  Tocmai de aceea prezentam imaginile așa cum au fost ele surprinse la fața locului fiindcă s-au trezit câțiva mâncători de rahat românesc, nu din cel turcesc, care să spună că ,,nu s-a întâmplat nimic acolo”. Și s-au găsit și destui dintre aceia care să-i creadă. Iată realitatea!

Comentarii

comentarii