Scandal în fotbalul cărășan- Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița retrage echipa de seniori (Liga a IV-a) și echipele de copii și juniori, din campionatul AJF C-S

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița anunță iubitorii de fotbal, că va retrage echipa de seniori (liga a IV-a) precum și echipele de copii și juniori, din campionatul organizat de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin întrucât aceasta din urmă prin deciziile pe care le ia, dă dovadă de parțialitate, favorizând anumite echipe din campionat.

În primul rând, conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, își dorește să activeze cu echipele de seniori și juniori, într-un campionat curat, în care Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin să joace rolul cuvenit, iar prin comisiile de specialitate, să ia decizii în spiritul și litera legii. De asemenea, își dorește să fie promovat spiritul de fair-play.

Referitor la decizia luată de Comisia de Disciplină întrunită pentru cazurile de indisciplină din etapa a IX-a, rezultă cu certitudine faptul că, Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, ezită în a lua o decizie referitoare la refuzul echipei FC Voința Lupac de a intra pe teren și de a juca meciul programat în campionat cu echipa gazdă AS Metalul Bocșa. Tergiversarea acestui caz, se face probabil cu un scop bine stabilit, ,,pasând”, fără temei legal și cum știu ei mai bine responsabilitatea de la Comisia de Disciplină la Comitetul Executiv din cadrul AJF CS, încercând astfel să ,,dribleze” propriul Regulament de Organizare a Activității Fotbalistice și să ,,marcheze” cu ușurință chiar și din afara spațiului de joc, adică din poziție neregulamentară.

Amintim Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, dacă se află în necunoștință de cauză faptul că, are deplină competență, conform ROAF-AJF CS, să soluționeze cazul prezentat, fiind aplicabile prevederile art.16 lit.d din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice – AJF CS, care prevede, printre altele și că ,,Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegați pentru a refuza începerea jocului ………….”, fapt neînțeles de echipa din Lupac, care a fost invitată de brigada de arbitri, să intre pe teren și să inceapă jocul. Ori, neexecutarea dispozițiilor date de arbitru, în legătură cu desfășurarea regulamentară a jocului care are ca efect neînceperea jocului, se sanționează conform Regulamentului Disciplinar al AJF CS.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, roagă membrii afiliați ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin să ia atitudine, să se alăture acestui protest și să nu tolereze încălcarea voluntară a regulamentului.

În concluzie, dacă Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, în continuare nu va da dovadă de imparțialitate și nu va respecta întrutotul propriile regulamente, ne va determina să retragem din campionatul județean echipele clubului nostru.

Conducerea,
CSM ŞCOLAR REŞIŢA

Comentarii

comentarii

One thought on “Scandal în fotbalul cărășan- Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița retrage echipa de seniori (Liga a IV-a) și echipele de copii și juniori, din campionatul AJF C-S

  1. Meciul trebuia să se dispute în 17.10.2015. Comisia de disciplină a avut loc în 22.10.2015 fără a atinge subiectul cu toate că putea lua o hotărâre sau să anunţe amânarea deciziei. Pentru conducerea CSMŞc. nu semnează nominal nimeni? E Ion Florea, pielea a 7-a? De ce atâta grabă în ameninţări?

Comments are closed.