SCANDALOS VIDEO FOTO Drumul județean al ruşinii: Bocșa – Biniș- Doclin – Surducul Mare

DSC00115Drumul judeţean ce leagă mai multe sate de orașul Bocșa și Drumul Național 58 și de acolo spre Reșița și Timișoara, este numit de şoferii din mai multe sate ce sunt nevoiți să îl parcurgă, drept drumul nepăsării. ȘI aici vorbim clar de drumul Bocșa – Biniș- Doclin- Surducul Mare. Dar, în aceiași situație sunt mai toate drumurile județene din Caraș Severin și enumerăm doar câteva: Reșița – Târnova- Soceni. Berzovia- Ramna- Valeapai. Berzovia – Vermeș. Berzovia- Fizeș- Tirol și lista poate continua. Asta în condiția în care an de ani județului Caraș Severin îi sunt alocate sume imense de bani tocmai pentru drumuri noi și reparații.

Carosabilul este o adevărată pistă de încercare pentru şoferi şi una de rezistenţă pentru autoturisme. Acolo poţi găsi tot ce doreşti: denivelări, gropi, pământ, crăpături, gropi uriaşe şi zeci de gropiţe aşezate una lângă alta. La mijlocul drumului este bomboana de pe tort: podul spre Oravița, este rupt.
Drumul, avea nevoie mare de reparaţii capitale încă de acum câţiva ani. Ultima reparaţie generală a avut loc după 1990, când preşedinte al Consiliului Judeţean era unul născut la Grădinari. Cu ajutorul lui, s-a refăcut asfaltul pe tot drumul, probabil fiind şi interesat ca om al locului.
Culme este că în zonă sunt trei cariere de exploatare a pietrei folosită pentru ….drumuri, dar nimeni, niciodată, nu a găsit câteva tone să repare drumul respectiv.
În satul Surduc, toate străzile sunt asfaltate, dar tocmai drumul care trece prin centrul satului este plină de gropi fiindcă este drum județean.
Din cauza basculantelor încărcate cu zeci de tone de piatră, drumul este distrus în așa hal încât nu poți merge cu mașina cu mai mult de 10-15 km la oră. Din aceași cauză, podul de la Surduc s-a dărâmat. De mai bine de o lună, elevii sunt puși în pericol când traversează podul dărâmat în drumul lor spre școala din centrul comunal de la Forotic.
Mașinile care aprovizionează cu marfă magazinele din cele trei sate Biniș, Doclin și Surduc, refuză să mai vină cu aprovizionarea. Mașina cu pâine vine de la Oravița până la pod, de acolo pâinea este trecută de săteni cu spatele peste podul rupt până la alte mașini care o vor duce la magazine.
Din aceeași cauză, mașinile pompierilor, poliției sau ambulanțele din orașul Oravița, nu mai au cum să ajungă în satele ce le sunt arondate. Cine are obligatoriu treabă la judecătorie sau la spitalul din Oravița, este nevoit să parcurgă un ocol de 100 de km prin Reșița- asta în condiția în care ar avea de parcurs vreo 30 de km.
Acesta este și motivul pentru care 35 de săteni au fost dați în șomaj de la fabrica de volane de la Deta fiindcă firma nu mai vrea să facă drumuri ocolite cu autobuzele după angajați.
Şoferii sunt total nemulţumiţi de starea drumului şi se întreabă la ce mai plătesc impozite şi roviniete. Calitatea drumului lasă o impresie așa de proastă celor ce ajung în zonă încât nimeni nu mai îndrăznește să mai vină cu mașina pe acolo.
Ianăș Roșeți, director Patrimoniu Consiliu Județean Caraș Severin, spune că de săptămâna viitoare se vor apuca de lucrări și la drum și la pod.
Noi, nu credem până nu vedem, dar în aceiași situație sunt mai toate drumurile județene din Caraș Severin și enumerăm doar câteva: Reșița – Târnova- Soceni. Berzovia- Ramna- Valeapai. Berzovia – Vermeș. Berzovia- Fizeș- Tirol și lista poate continua.

Comentarii

comentarii