Scrisoare deschisa adesata de ONG-uri primarului Ioan Popa – Salvati Muzeul de Locomotive!

ONG-urile din Reșița și susținători din mediul academic reșițean au trimis primarului Popa o petiție deschisă pentru salvarea Muzeului de Locomotive și a parcului din zona Triaj. Prin această scrisoare deschisă se cere anularea autorizație nr. 240/2015 emisă de către conducerea municipiului și a HCL 319/2014 emisă de Consiliul Local Reșița pentru realizarea unei stații de distribuție carburanți în zona protejată a Parcului de Locomotive si a altor investiții în spațiul verde din imediata vecinătate a Muzeului de locomotive cu abur din Resita din zona Triaj.

”Prin această adresă vă solicităm, în primul rand, anularea certificatului de urbanism și a autorizației de construire. În susținerea celor solicitate arătăm faptul că la data de 04.11.2015, dată la care a fost emisă Autorizația de construire nr. 240, lipsea din anexele care sunt parte integrantă din aceast Avizul Ministerului culturii conform Legii 50/1991 și Legea 422/2001 aviz solicitat prin Certificatul de urbanism. Acest lucru dovedeste faptul ca Autorizația mai sus menționată a fost emisa cu încalcarea prevederilor legale. Astfel, in temeiul art. 1 alin. 6 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrative cu modificarile si completarile ulterioare “Autoritatea publica emitenta a unui act administrativ unilateral nelegal poate sa solicite instantei anularea acestuia, in situatia in care actul nu mai poate fi revocat intrucat a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice”, se specifică în adresa către primarul Reșiței.

Semnatarii solicită, de asemenea și anularea unei hotărâri de Consiliu Local nr.319 din 18.11.2014 si a documentatiei de urbanism PUZ “Zona comercială, stație de carburanți și servicii”, în municipiul Reșița, din zona Triaj despre care susțin că a fost modificat ilegal în perioada 2012-2015.
Toate aceste hotărâri și documente emise au permis inițierea unor lucrări într-un spațiu verde aflat în integralitatea lui în zona de protecție a Muzeului de Locomotive.
Cei care au semnat petiția deschisă adresată primarului cer acestuia soluționarea situației în regim de urgență prin anularea actelor emise de către Primărie în anii anteriori, considerându-le ilegale.

”În speranța soluționării pozitive, în interesul comunității și în regim de urgentă, semnează prezenta petiție următoarele personalități și organizații:

Dr. Ada D. Cruceanu
Prof. dr. Martin Olaru
Prof. dr. Vasile Mircea Zaberca
Iosif Morac, Asociatia Speologica Exploratorii
Andrei Balbarau, Asociatia Cogito
prof. dr. ing Nadia Potoceanu, Fundatia Activity
Lucian Duca, Societatea pentru Cultura „Metarsis”
Laura Turcu, Asociatia Voluntariatul pentru Toti
Cornel Popovici Sturza, Asociatia GEC Nera
Marinela Rotaru, Asociatia ProVitam
Corneliu Martin, Asociatia Dunarea Moldova-Noua
Daniel Grebeldinger, Asocatia Nevo Parudimos
Razvan Rotaru, Asociatia Evolution
Andrei Szabo, Asociatia Euroland Banat”.

Comentarii

comentarii