Se intoarce iarna – COD PORTOCALIU DE NINSOARE SI DE VISCOL

Cod portocaliu de ninsori abundente, local viscolite în perioada 19.04, ora 17 – 21.04, ora 06

MIERCURI, 19.04.2017 ORA 17 SI PANA JOI 21 APRILIE ora 06, zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului se va afla sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, iar în intervalul orar 18.00-21.00 sub cod galben de precipitații abundente, ninsori și intensificări ale vântului.

În acest context, personalul și tehnica de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației.

Situația fenomenelor meteorologice va fi monitorizată permanent prin dispeceratul inspectoratului, iar în funcție de evoluția acestora și de eventualele situații de urgență create, se vor suplimenta forțele cu personal și tehnică din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor limitrofe care nu se află sub incidența codurilor.

S-au luat măsuri de informare a primăriilor din județ asupra situației meteorologice din perioada următoare, la sediul acestora urmând a se institui serviciul de permanență.
Pentru diminuarea consecințelor acestor fenomene meteo periculoase, recomandăm populației să evite deplasările în zonele afectate (zonele muntoase), iar în cazul în care aceste deplasări nu se pot anula sau amâna, să-și ia toate măsurile de precauție necesare pe timp de iarnă.

Comentarii

comentarii