Sport

Se poate si asa – Voluntari adevarati la adunat gunoaie la Caransebes

,,Dându-ne” noi puțin pe facebook, printre atâtea și atâtea vești și informații, iată că la un moment dat, am găsit în grupul ,,caransebeşeni” o postare a tânărului Liviu Jigoria-Oprea și o alta a altui tânăr: Pâșlea Ionut. Ceea ce urmează mai departe, le aparține în totalitate, de la scris și până la fotografii. Iată ce spune Ionuț pe pagina sa:

,,Am luat inițiativa și am adunat o parte din deșeurile din zona Valea Cenchi.
Astăzi am fost puțini, fără sprijin financiar din exterior deci nu ne aflăm sub egida niciunei instituții/corporații/societăți/asociații, dar pe viitor pregătim o serie de campanii prin care sperăm să curățăm Caransebeșul de deșeuri. Până atunci, vă așteptăm cu drag în fiecare zi de sâmbătă între orele 09:00 și 14:00 în zona Valea Cenchi până când verdele va fi din nou verde și deșeurile se vor afla la locul lor.

Prin această postare nu încercăm să „ridicăm în slăvi” grupul nostru, ci vrem să încurajăm mai multe persoane să facă ceea ce facem noi: „pro bono”, fără sprijinul nimănui în afara persoanelor implicate, fără a se afla sub nici un fel de siglă sau etichetă cerută de vreun sponsor ș.a.

P.S. Noi ne ocupăm de deșeuri, voi ocupați-vă de gunoaie”

Un alt tânăr inimos și căruia îi pasă de ce este și se petrece în jurul său, este Liviu Jigoria- Oprea. Alături de mai mulți prieteni, ei au acționat în zona Parcului Teiuș. Iată ce spune Liviu:

,,Puțini, dar buni și eficienți! Astăzi, #CTCEC a lansat o provocare la care au răspuns și alte persoane din oraș, de a face curățenie în Parcul Teiuș. Din păcate, nesimțirea unor cetateni este foarte mare și am avut destul de mult se lucru, dar am lăsat în urma noastră curățenie. Voi reveni cu niste „studii de caz” asupra unor zone unde trebuie combătută nesimțirea!”

Prima categorie: Nesimțiții care frecventează Parchetul de pe str. Dâlmei-Teiusului. Deși au coș de gunoi la intrare, fumează şi aruncă mucul de țigară pe spațiul verde de lângă dig. Dacă ar primi toți nesimțiții 2000 lei amendă, ar avea Caransebesul buget pe următorii 3 ani!


A doua categorie de nesimțiți, este formată dintr-o parte dintre cei care frecventează sau vând produse în Piaţă de Cereale și vechituri. În loc să îşi strângă gunoiul în urma lor, îl aruncă în tufele de pe malul Timișului. Am curățat acea zonă, dar probabil că va gunoiul va fi la loc într-o săptămână..

A treia categorie: nesimțiții care merg in parc, sa se bucure de natura și ARUNCA GUNOAIE! Paradoxal, nu?

Redacţia infocs.ro saluta iniţiativa tinerilor de la Caransaebes şi le este alături cu mediatizarea (chiar dacă ei nu îşi doresc asta) şi efectul acţiunii lor. Lumea trebuie să ştie că mai exista şi asemenea tineri în România.

Comentarii

comentarii